Ρέθυμνο – Καθώς το κύμα των κρουσμάτων μέσα στα σχολεία ολοένα εξαπλώνεται…

Αγαπητοί γονείς,

Καθώς το κύμα των κρουσμάτων μέσα στα σχολεία ολοένα εξαπλώνεται, η ανάγκη για ολοήμερη και επαρκή καθαριότητα και απολύμανση των σχολείων είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Και ενώ αυτό είναι ολοφάνερο σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, στο δήμο Ρεθύμνης οι συνολικές ώρες καθαριότητας για τα σχολεία έχουν μειωθεί, ενώ ήδη δεν επαρκούσαν από το προηγούμενο σχολικό έτος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην γίνονται οι απαραίτητες και σωστές απολυμάνσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων.

Ταυτόχρονα οι ημιαπασχολούμενες σχολικές καθαρίστριες καλούνται μετά το πέρας των μαθημάτων να καθαρίσουν σε 3 με 4 ώρες  χώρους που σε πολλές περιπτώσεις δεν προλάβαιναν ούτε το προηγούμενο σχολικό έτος να καλύψουν επαρκώς με πλήρες ωράριο. Αργά αλλά σταθερά τα σχολεία βρωμίζουν παρά τις προσπάθειες του Δήμου να μας πείσει ότι φέτος είναι καθαρότερα από πέρυσι.
Το Σωματείο των καθαριστριών έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στο Δήμο προκειμένου να βρεθεί μια λύση η οποία θα εξασφαλίσει την ολοήμερη τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων ώστε να μπει ένα φρένο στην εξάπλωση των κρουσμάτων μέσα στα σχολεία, αλλά και να κρατηθούν τα σχολεία πραγματικά καθαρά. Επίσης πιέζει  από πριν το άνοιγμα των σχολείων για την διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα εκπροσωπηθούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι καθαρίστριες, καθώς το θέμα αφορά όλους μας, για να συζητηθεί ολόπλευρα το ζήτημα. Περίπου 1700 πολίτες του Ρεθύμνου έχουν υπογράψει αυτό το αίτημα. Μετά από αναβολές και καθυστερήσεις, επιτέλους μάθαμε ότι θα συζητηθεί στις 24-11.
Πρόσφατα σε μια προσπάθεια να κουκουλώσει το πρόβλημα και να σβήσει εστίες έντονων αντιδράσεων σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ο Δήμος αύξησε το ωράριο 40 καθαριστριών κατά μια ώρα, ξεκινώντας μετά τα Χριστούγεννα! Οι συνάδελφοι αυτοί θα ξεκινούν μια ώρα νωρίτερα, προκειμένου υποτίθεται να καλύψουν την απολύμανση λίγο πριν το σχόλασμα των μαθητών, ή την καθαριότητα στις τουαλέτες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτή την ώρα θα την κάνουν σε άλλο σχολείο από αυτό που ήδη δουλεύουν. Αυτά από του χρόνου και ενώ η πανδημία καλά κρατεί με το Ρέθυμνο να βρίσκεται στην ανάμεσα στις 3 ελληνικές πόλεις με τα υψηλότερα κρούσματα της μετάλλαξης Δ.
Το μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία ήταν ανέκαθεν απαραίτητο και τώρα περισσότερο από ποτέ. Το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Νομού Ρεθύμνης καλεί όλους τους γονείς σε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 πμ προκειμένου να βρεθεί λύση.
Τη συζήτηση θα συντονίσει το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Δημοσίων και Ιδιωτικών Κτιρίων του  Νομού Ρεθύμνης. Δάσκαλοι και Καθηγητές στηρίζουν αυτή τη δράση με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση με εκπρόσωπους από
Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου   ΕΛΜΕΡ
Αριστερή Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου    ΑΣΕΡ
Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ρεθύμνου    ΕΣΕΡ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς