Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο καθαριότητα συμβασιούχοι – Παρατάθηκε η προσωρινή διαταγή – Και μετά;

Ανάσα παραμονής στην εργασία τους, δόθηκε σε 32 συμβασιούχους καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου με την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που παρατείνει την προσωρινή διαταγή με τους ίδιους να περιμένουν και την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Ζητούν την στήριξη του δημοτικού συστήματος μιας και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρώνονται μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.

Παρατάθηκε η προσωρινή διαταγή σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου κι έτσι οι 32 συμβασιούχοι καθαριότητας παραμένουν στα καθήκοντά τους στον δήμο Ρεθύμνου.

Εκκρεμεί η οριστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει, ενώ την ίδια ώρα έχουν μείνει πίσω και οι πληρωμές τους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία καθαριότητας οι ανάγκες του δήμου Ρεθύμνου σε προσωπικό καθαριότητας, ξεπερνά τους 140, όμως παραμένει αμφίβολο πόσοι θα διασφαλίσουν τις θέσεις τους και πόσοι θα απασχολούνται τελικά στον τομέα καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι δε θέλουν να επιστρέψουν στην ανεργία και οι θέσεις τους να καταλήξουν σε πολίτες εκτός Κρήτης που εν τέλει, δε θα έρθουν ποτέ να εργαστούν στο Ρέθυμνο.

Ζητούν την στήριξη του δήμου, μιας και έχουν στα χέρια τους σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όμως τελικά φαίνεται ότι αυτές οι ανάγκες έχουν ημερομηνία λήξης μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, όπως και υπάρχουν πληροφορίες για πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Λουκέτο μετά… τσουχτερού προστίμου σε κατάστημα

Συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων …

Τον «πετσόκοψε» η Όλγα… – Αυτό… πόνεσε

Σύμφωνοι, ο κορωνοϊός βρίσκεται (και δικαίως) στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν συνεχώς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize