Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Κατέρρευσε τμήμα φουγάρου στον Κουμπέ – Εκδόθηκε πρωτόκολλο ετοιμορροπίας

Κατέρρευσε τμήμα του φουγάρου στο Ρέθυμνο – Έκλεισε ο δρόμος

Ταλαιπωρία των οδηγών

Έπεσε τμήμα του φουγάρου στον Κουμπέ, στην περιοχή Αγίας Φωτεινής Ρεθύμνου, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η κατάρρευση προκάλεσε την ταλαιπωρία των οδηγών καθώς έκλεισε η οδός Σταμαθιουδάκη και αναμένεται να παραμείνει κλειστή, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης κι άλλου τμήματος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άγγελο Μαλά, μηχανικοί του δήμου και της Αντιπεριφέρειας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο ενώ προγραμματίζεται να εκδοθεί πρωτόκολλο ετοιμορροπίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο μισός χώρος του φουγάρου ανήκει στην Ένωση Ρεθύμνου και ο άλλος μισός στον αιγιαλό.

Κατέρρευσε τμήμα φουγάρου – Πώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Βίντεο από τη στιγμή της κατεδάφισης – Προκλήθηκε απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλη την πόλη

Από καθαρά θέμα τύχης αποφεύχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, τα χειρότερα στο Ρέθυμνο, όταν κατέρρευσε τμήμα από την πάνω πλευρά του παλιού βιομηχανικού φουγάρου που υπάρχει στο επίσης παλιό εργοστάσιο της Ένωσης Ρεθύμνου, στον Κουμπέ και συγκεκριμένα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής.

Το απογευμα ξεκίνησε προσπάθεια κατεφάδισης των προβληματικών τμημάτων του φουγάρου στον Κουμπέ ενώ την ίδια ώρα η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί και ο δρομος παραμένει κλειστός και απο τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακολουθεί βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Λίτινας από τη στιγμή της κατεδάφισης  των προβληματικών τμημάτων του φουγάρου.

Το χρονικό 

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό, δυνάμεις της Τροχαίας απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της κεντρικής λεωφόρου Σταμαθιουδάκη, που ουσιαστικά είναι η δυτική είσοδος – έξοδος της πόλης προς τα Χανιά, διοχετεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων -που κινούνταν από την πόλη προς την Σαρακίνα, του Γάλλου και τα χωριά του πρώην δήμου Νικηφόρου Φωκά και Λαππαίων- από άλλους δρόμους και κυρίως προς τον κόμβο Σπηλίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένα απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλη την πόλη, με την Τροχαία να συνιστά στους οδηγούς και σε κάθε διερχόμενο πολίτη από το σημείο, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν με ευλάβεια την σήμανση που έχει τοποθετηθεί στο σημείο.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσαν -πέρα από δυνάμεις και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας- μηχανικοί του δήμου Ρεθύμνου, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και άλλου τμήματος ή ακόμα και ολόκληρου του παλιού φουγάρου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άγγελο Μαλά, έχει ήδη ενημερωθεί και η πολεοδομία, ενώ γίνονται ενέργειες για να εκδοθεί πρωτόκολλο ετοιμορροπίας.

Σε κάθε περίπτωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με τον δρόμο να παραμένει κλειστός για όσο χρειαστεί και τους μηχανικούς του δήμου να είναι παρόντες παρακολουθώντας την κατάσταση του φουγάρου και κυρίως το πόσο επικίνδυνο είναι να καταρρεύσει και άλλο τμήμα του ή ακόμα και ολόκληρο.

Για την ιστορία θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω φουγάρο, έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο μνημείο της βιομηχανικής περιόδου της πόλης, όμως εδώ και πολλές δεκαετίες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την συντήρησή του εξαιτίας του ιδιαίτερου ιδιοκτησιακού καθεστώτος που το διέπει, -καθώς το μισό σου τμήμα ανήκει στην Ένωση Ρεθύμνου και το άλλο μισό του είναι εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης- με αποτέλεσμα το μνημείο να καταπονηθεί από τον χρόνο και να παρουσιάσει σοβαρά στατικά προβλήματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.