Ρέθυμνο – Κατέπλευσε το Silver Wind για τουλάχιστον ένα μήνα

 Κατέπλευσε το Κ/Ζ SILVER WIND στο λιμάνι Ρεθύμνου το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, ανήμερα Χριστουγέννων, προκειμένου να παραμείνει για τουλάχιστον ένα μήνα. Το πλοίο είναι κενό επιβατών και στελεχωμένο με πλήρωμα ασφαλείας 89 ατόμων διαφόρων εθνικοτήτων. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην εταιρεία Κρουαζιέρας SILVER SEA, ενώ άλλα δύο όμοια του ελλιμενίζονται στο λιμάνι των Χανίων .

   Κατόπιν της λήψης σύμφωνης γνώμης από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνης όσον αφορά στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όσον αφορά στην αποφυγή μετάδοσης κορωναϊού, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποδέχθηκε τον ελλιμενισμό του πλοίου για το χρονικό διάστημα που αιτήθηκε.

    Ταυτόχρονα η Διοίκηση του Λιμενικού  Ταμείου ζήτησε και έλαβε  από την εταιρεία SILVER SEA τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογήσει προγραμματισμένες αφίξεις πλοίων στο λιμάνι μας προβάλλοντας τον προορισμό και στηρίζοντας την τοπική οικονομία, ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι μέχρι σήμερα πράττει. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο κατά το καλοκαίρι του 2021 επισκέφθηκε το λιμάνι μας τρείς φορές  κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, διάρκειας 7 εβδομάδων που περιλαμβάνουν προορισμούς της Μεσογείου.

   Η  Πρόεδρος κ Ρένα Κουτσαλεδάκη τόνισε ότι  καθόλη  τη διάρκεια παραμονής του πλοίου στο λιμάνι Ρεθύμνου, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι δεσμεύσεις που ζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο,  για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και των λοιπών  δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε αυτό. Επίσης  τηρείται ευλαβικά το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων που παράγονται από πλοία στα λιμάνια αρμοδιότητάς μας και με το οποίο εναρμονίζεται  και το συγκεκριμένο πλοίο.

    Το πλοίο θα παραμένει φωταγωγημένο για την διασφάλιση ναυσιπλοϊας ενώ οι προμήθειες για την κάλυψη αναγκών διαβίωσης του πληρώματος θα γίνονται από την τοπική αγορά. Ο δε υγειονομικός έλεγχος πληρώματος προς αποφυγή μετάδοσης COVID γίνεται συνεχόμενα από τους αρμοδίους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς