Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Καταβαραθρώθηκε ο τζίρος λόγω lockdown

Για τις συνέπειες των συνεχόμενων lockdown στον εμπορικό κόσμο του Ρεθύμνου μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώγος Πολιουδάκης, τονίζοντας την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η αγορά που δεν κατάφερε να «τζιράρει» ούτε κατά τη διάρκεια των εορτών λόγω των δυσκολιών που έφεραν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Με εμφανή απογοήτευση μίλησε για τη μέθοδο click away ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, υπογραμμίζοντας ότι δεν λειτούργησε για τα μικρά καταστήματα, αφού το μεγαλύτερο μέρος δεν είχε οργανωμένο e-shop. «Το click away ευνόησε τις πολυεθνικές και τα μεγάλα πολυκαταστήματα που έχουν οργανωμένα e-shop και μπόρεσαν να δουλέψουν με αυτό το σύστημα. Τα υπόλοιπα καταστήματα προσπάθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν όπως για παράδειγμα μέσω facebook, δυστυχώς όμως αυτό ήταν από δύσκολο έως αδύνατον». Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τις τελευταίες δύο μέρες του έτους παραμονή και προπαραμονή της πρωτοχρονιάς υπήρξε μια σχετική κίνηση στην αγορά. Πολλοί συνάδελφοι έκαναν πολύ καλά που είχαν ανοιχτά τα καταστήματα και λειτούργησαν πέρα από την κάρτα και με μετρητά. Με κάποιο τρόπο έπρεπε να δουλέψουν…»

Ο κ. Πολιουδάκης αναφερόμενος στην προσπάθεια που έγινε προκειμένου τα καταστήματα στην Κρήτη να ανοίξουν κατά την περίοδο των εορτών είπε: «Είχαμε στείλει επιστολή από τις νωρίς το Δεκέμβριο στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ζητώντας ως εμπορικοί σύλλογοι Κρήτης, η αγορά στο νησί ν’ ανοίξει καθώς δεν είχαμε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε. Επαναλάβαμε το αίτημά μας προ ημερών, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα αφού όπως γνωρίζεται για την εβδομάδα που διανύουμε, έκλεισαν τα όλα καταστήματα. Στη συνέχεια ο ίδιος εξήγησε: «Πιο συγκεκριμένα ζητούσαμε τα καταστήματα στο νησί ν’ ανοίξουν από τις 18 Δεκεμβρίου, αφού τα κρούσματα της Κρήτης ήταν πολύ χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η απάντηση που λάβαμε από τον Άδωνη Γεωργιάδη ήταν αρνητική, καθώς όπως είπε, το Ηράκλειο ήταν ακόμα στην πορτοκαλί ζώνη κι αν άνοιγαν οι τρεις πράσινοι νομοί Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι η μετακίνηση που θα γινόταν θα έφερνε νέα αύξηση κρουσμάτων και στους υπόλοιπους νομούς. Επίσης προτείναμε να έρχονται οι πελάτες με ραντεβού στα καταστήματα να εξυπηρετούνται ένας – ένας εντός του καταστήματος «click in shop», ώστε να μπορεί να δει, να δοκιμάσει και τέλος ν’ αγοράσει το προϊόν που έχει ανάγκη. Δυστυχώς και πάλι η απάντηση ήταν αρνητική αφού όπως μας είπε, αν γινόταν αυτό, θα κατέβαινε πολύς κόσμος στην αγορά και θα είχαμε συνωστισμό».

Ο κ. Πολιουδάκης πάντως δεν παρέλειψε να σχολιάσει πάντως, ότι και με το click away υπήρχε συνωστισμός, αλλά έξω από το κατάστημα που περίμενε ο κόσμος.

«Θεωρώ ότι το μέτρο για μας εδώ ήταν πολύ αυστηρό και από το μεγαλύτερο μέρος του εμπορικού κόσμου υπάρχει απογοήτευση. Πολλά μαγαζιά έχασαν εντελώς την περίοδο των εορτών πράγμα που είναι πολύ άσχημο, αφού όπως ξέρουμε υπάρχουν καταστήματα που την περίοδο των εορτών κάνουν το 20% του ετήσιου τζίρου τους. Αυτό πάει χάθηκε. Ωστόσο, με το να μας κλείσουν τελείως, αμέσως μετά τις γιορτές, ότι τζίρος θα γινόταν τις πρώτες μέρες του χρόνου, ο οποίος θα είχε άμεση σχέση με τις γιορτές χάθηκε κι αυτός. Δεν ξέρουμε που θα πάει αυτό, από τη μια τα έξοδα τρέχουν, από την άλλη εισπράξεις δεν γίνονται και μέσα σε όλο αυτό η κυβέρνηση κάνει μία μπρος και μία πίσω με το άνοιγμα των καταστημάτων».

Τεράστια η ετήσια πτώση του τζίρου

Όσον αφορά στο πόσο χαμηλά έχει πέσει ο τζίρος των καταστημάτων συνολικά για το 2020, ο κ. Πολιουδάκης είπε: «Εάν υπολογίσουμε ότι όλο το 2020 τα καταστήματα είναι σχεδόν έξι μήνες κλειστά, με την εστίαση να είναι κλειστή σχεδόν εννέα μήνες και τους μήνες που ήμασταν ανοιχτά, δεν υπήρχε τουρισμός, άρα δεν υπήρχε και τζίρος. Υπολογίζω ότι σε πολλά καταστήματα η πτώση του τζίρου έχει φτάσει και το 80%!»

Στο ερώτημα πάντως αν πήρε μια οικονομική  ανάσα έστω και με το click away η αγορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επέμεινε ότι η ανάσα αυτή ήταν ελάχιστη για τους επαγγελματίες και ότι ευνόησε τα πολυκαταστήματα που ήδη είχαν έτοιμες ιστοσελίδες με τα προϊόντα τους. «Καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στα ήδη ένδυσης, έκαναν delivery στα σπίτια των πελατών προκειμένου να καταφέρουν να δώσουν το εμπόρευμα που είχαν φέρει. Δηλαδή, φανταστείτε ότι μετέφεραν στο σπίτι την παραγγελία, περίμεναν ο πελάτης να το δοκιμάσει. Δηλαδή, πήγαιναν κι έφερναν τα ρούχα, κάνοντας όπως είναι κατανοητό, ελάχιστο τζίρο. Σε γενικές γραμμές πάντως τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, δώρων δεν κατάφεραν να δουλέψουν και μάλιστα εν μέσω εορτών που οι πελάτες είχαν ανάγκη να ψωνίσουν και οι έμποροι είχαν ανάγκη να πουλήσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize