Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Καταγγελίες πολιτών για θαλάσσια ρύπανση – Εντατικοί έλεγχοι από το τμήμα περιβάλλοντος σε συνεργασία με το λιμεναρχείο

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου διενήργησαν χτες αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή της πόλης του Ρεθύμνου, μετά από καταγγελίες πολιτών, και διαπίστωσε την ύπαρξη διάσπαρτων κηλίδων χρώματος μπεζ-καφέ αγνώστου προελεύσεως, αφρώδους μορφής, άοσμες και αυτοδιαλυόμενες.

Οι κηλίδες αυτές έχουν εντοπιστεί πολλές φορές στη θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου κατά το παρελθόν και σύμφωνα με τις αναλύσεις ,που έχουν γίνει από αρμόδιες υπηρεσίες, πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς ( μεταζώα, κωπήποδα, τροχοζώα) , βενθικά κυανοφύκια του γένους Oscillatoria καθώς και για αιωρούμενα βιογενή θρύμματα.

Η παρουσία των παραπάνω οργανισμών συνήθως σχετίζεται με αυξημένη παροχή θρεπτικών (ευτροφισμός) καθώς και αυξημένες θερμοκρασίες (θερινή περίοδος). Επομένως, οι κηλίδες που εντοπίστηκαν οφείλονται σε πλαγκτονικούς οργανισμού , σε βενθικά κυανοφύκια καθώς και σε αιωρούμενα βιογενή θρύμματα και δεν είναι αποτέλεσμα ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής του Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Νέος διοικητής στο 547 Α/ΜΤΠ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του απερχόμενου & του νέου Διοικητή του 547 Α/ΜΤΠ στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης    …

Ρεθυμνο – Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά

Η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Η οικονομική κρίση, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *