Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Καταγγελίες για τη μεταφορά των μαθητών στον δήμο Μυλοποτάμου

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, σοβαρότατο ζήτημα που χρονίζει είναι η μεταφορά των μαθητών από τα Λιβάδια στο Γυμνάσιο Κράνας.

Η απόσταση μεταξύ των δύο χωριών είναι κάτω των τριών χιλιομέτρων που προβλέπει ο νόμος για να δικαιολογηθεί μεταφορά παιδιών. «Είναι κάτω των τριών χιλιομέτρων από την ανατολική έξοδο, εκεί δηλαδή, που είναι το νεκροταφείο» λέει ο υπεύθυνος παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου, ο οποίος συμπληρώνει «όμως τα Λιβάδια είναι ένα τεράστιο χωριό. Η δυτική έξοδος – είσοδος μπορεί να είναι και πέντε, ίσως και παραπάνω χιλιόμετρα από την Κράνα. Όμως δεν προβλέπεται μεταφορά των παιδιών. Το πιο μεγάλο ευτράπελο είναι, πως ενώ φεύγει λεωφορείο που μεταφέρει παιδιά από τα Λιβάδια στα σχολεία των Ανωγείων, ενώ αυτό το λεωφορείο περνάει έξω από το Γυμνάσιο της Κράνας, δεν παίρνει τα παιδιά του Γυμνασίου Κράνας, διότι δεν το λέει ο νόμος». Ο κ. Κλάδος καταλήγει: «Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο νόμος, διότι είμαι σίγουρος πως η αυστηρή τήρηση του αφορά μόνο το συγκεκριμένο σχολείο.

Μετά από τόσα χρόνια διαμαρτυριών, γιατί οι υπεύθυνοι δεν ζητούν αλλαγή της νομοθεσίας; Δεν είναι καινούργιο το πρόβλημα. Χρόνια τώρα διαμαρτυρόμαστε. Ε ας αλλάξει επιτέλους αυτός ο παράλογος νόμος».

Πολλά, πάντως τα ευτράπελα με τις μεταφορές στον Μυλοπόταμο. «Μικρό παιδάκι από το Γαράζο που πρέπει να πάει νηπιαγωγείο στην Αξό, το πάνε και το αφήνουν έξω από το νηπιαγωγείο στις 07:15 το πρωί» καταγγέλλει ο κ. Κλάδος και συνεχίζει «το λέει και αυτό ο νόμος ή έτσι είναι λιγότερα τα έξοδα μεταφοράς;»

Ο ίδιος επισημαίνει, ότι «Προχθές με πήραν από τις Δαφνέδες, τις προηγούμενες ημέρες από τα Αγγελιανά, δεν συζητώ το ζήτημα των Αλόϊδων που ξεκινούν στις λίγο μετά τις έξι το πρωί. Τραγελαφικά πράγματα. Για αυτό εμμένουμε στην ολική ανακατανομή των δρομολογίων. Δεν συμφωνούμε με την τραγική ταλαιπωρία των μαθητών. Ζητούμε κανένα παιδί να μην ξεκινάει για το σχολείο του πριν τις 7 το πρωί και να επιστρέφουν όλα πίσω το αργότερο μία ώρα μετά την λήξη των μαθημάτων από κάθε σχολείο. Τα ωράρια 6 το πρωί με 5 το απόγευμα μπορεί να ισχύουν για ένα εργαζόμενο αλλά είναι απαράδεκτα για μαθητές. Ζητώ άμεση επίλυση των προβλημάτων.»

φωτό αρχείου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 52χρονη διαγνώστηκε με κορονοϊό

Επιβεβαιώθηκε ένα ακομή κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο, έπειτα από τεστ που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο. …

Ρέθυμνο – Πήγε στην τράπεζα για συνάλλαγμα… κι έφυγε με χειροπέδες!

Με πλαστά δολάρια στην τσέπη επισκέφθηκε τραπεζικό κατάστημα στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου μία 42χρονη Ρεθεμνιώτισσα, πριν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize