Ρέθυμνο – Κατά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οι γιατροί ΕΣΥ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πανελληνιος Ιατρικός Σύλλογος στις 16 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν προτάσεις για τη λειτουργία του ΕΣΥ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την ιατρική εκπαίδευση και την αξιολόγηση των γιατρών.

Ξεκινώντας από τη μετατροπή των νοσοκομείων από νομικά πρόσωπα δημοσίου σε ιδιωτικού δικαίου, τη συγχώνευση κλινικών και νοσοκομείων και καταλήγοντας στις συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς που θα χειρουργούν και θα νοσηλεύουν τους ασθενείς τους στα δημόσια νοσοκομεία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος «στρώνει» το έδαφος για τις αλλαγές που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προλειαινεται άριστα από τον ΠΙΣ. Αυτές οι προθέσεις της κυβέρνησης εξηγούν την «κωλυσιεργία» στην προκηρυξη των μόνιμων θέσεων των γιατρών, την μη ανανέωση των επικουρικών και την αναπομπή του διορισμού 208 γιατρών για τα τμήματα επειγόντων περιστατικων που είχαν ήδη κριθεί και ήταν έτοιμοι να διοριστούν. Δεν πρόκειται για γραφειοκρατικό ζήτημα όπως παρουσιάζεται, αλλά για πολιτικό σχεδιο που έχει στόχο την επιχειρηματικοποίηση της δημόσιας υγείας, τη  γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, και τελικά την κατάρρευση της καθολικής δωρεάν δημόσιας υγείας αγαθό που πάντα θα αποτελεί το δικό μας πρόταγμα.

Για την Ενωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθυμνου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο γιατροί ΕΣΥ – Καταδικάζουν την βάναυση και τραμπούκικη συμπεριφορά που δέχτηκε γιατρός στο νοσοκομείο

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου καταδικάζει την βάναυση και τραμπούκικη συμπεριφορά που δέχτηκε γιατρός σήμερα …

Ρέθυμνο Ένωση γιατρών ΕΣΥ – «Ζητάμε την επιστροφή των χρημάτων που έχουν περικοπεί όλα αυτά τα χρόνια»

Η ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ, την Παρασκευή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize