Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο Καστρί – Στο πιο οχυρό και περίβλεπτο σημείο του Μυλοποτάμου – Αλλοτινή ακρόπολη και βυζαντινό φρούριο

Στην αλλοτινή ακρόπολη του Μυλοποτάμου, το Καστρί, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα Ταλλαία 2018, αναδεικνύοντας τη σημασία της αναστήλωσης και προβολής της περιοχής που φέρει σημαντικό βυζαντινό οχυρό. Ενημερωτική ομιλία για τον χώρο, παρέθεσε ο φιλόλογος και πνευματικός άνθρωπος του Ρεθύμνου, Μιχάλης Τρούλης.

Το πιο οχυρό και περίβλεπτο σημείο του Μυλοποτάμου, το Καστρί, αλλοτινή ακρόπολη και βυζαντινό φρούριο, μαραζώνει στο πέρας του χρόνου, χωρίς τις απαιτούμενες παρεμβάσεις συντήρησης, ανάδειξης και προβολής να έχουν συντελεσθεί, κάτι που θέτει επί τάπητος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυλοποτάμου, Μανούσος Κλάδος.

Ο φιλόλογος και πνευματικός άνθρωπος του Ρεθύμνου, Μιχάλης Τρούλης, παρέθεσε επί τόπου ενημερωτική ομιλία για τη σημασία του αρχαιολογικού αυτού χώρου. Φώτισε άγνωστες πτυχές της ιστορίας του Μυλοποτάμου και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για τις όποιες ασάφειες και παρερμηνείες αφορούν τον μνημειακό αυτό χώρο. Στις μέρες μας διασώζονται μεταξύ άλλων, τμήματα των τειχών και των οχυρώσεων, ο βυζαντινός ναός της Παναγίας, υπόγειες, λαξευμένες στους βράχους δεξαμενές.

Την ευχαρίστησή του για την ένταξη του σημαντικού αυτού χώρου στις δράσεις των πολιτιστικών δράσεων “Ταλλαία”, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου, Μιχάλης Σαρρής, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων και τα επόμενα χρόνια στην περιοχή κοντά στον οικισμό Καστρί της τοπικής κοινότητας Αγίου Μάμαντος Μυλοποτάμου.

Δείτε επίσης!

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Ορίστηκαν τα τέλη και οι εξαιρέσεις καταβολής λειτουργίας Υδατοδρομίου

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής …

Ρέθυμνο – Είχαν στο σπίτι τους τα… ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize