Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Κανένα παιδί χωρίς ίντερνετ και τάμπλετ”

Η δύναμη της συγκλονιστικής εικόνας της νεαρής μητέρας που προσπαθεί να βοηθήσει τα δύο ανήλικα παιδιά της να παρακολουθήσουν την τηλε εκπαίδευση από τα κινητά, καθισμένα κατάχαμα σε υπαίθριο χώρο για να έχουν πρόσβαση στο δανεικό ίντερνετ, ξεπερνά τα πιο παραστατικά λόγια, τις πιο αιχμηρές ανακοινώσεις.

Γίνεται κόλαφος στις κυβερνητικές και κρατικές διακηρύξεις για την εξασφάλιση δήθεν ισότιμης πρόσβασης στην παιδεία αλλά και στην υγεία και τα άλλα δικαιώματα του λαού μας.

Αποτυπώνει τη χαμοζωή που επιφυλάσσουν σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες την ώρα που «μπουκώνουν» με ατέλειωτα εκατομμύρια τους μεγαλοεπιχειρηματίες της Aegean, των ΜΜΕ, του τουρισμού, κλινικάρχες κλπ.

Η λαϊκή αλληλεγγύη που μέσα σε λίγες ώρες έκανε αυτό που το οργανωμένο κράτος δεν έκανε και δεν θέλησε να κάνει μέσα σε οκτώ μήνες, δεν είναι άλλοθι. Είναι κόλαφος κι αυτή για αυτό το ταξικό κράτος, γι’ αυτούς που το εξουσιάζουν και το κυβερνούν. Αυτή η αλληλεγγύη είναι η μεγάλη αρετή του λαού μας που σε δύσκολες στιγμές δεν αφήνει κανένα μόνο του. Τον κρατά όρθιο να μην λυγίζει, να μην παραιτείται. Να συνεχίζει να αγωνίζεται γι’ αυτά που του ανήκουν και του στερούν.

● Εδώ και τώρα κράτος, Περιφέρεια, Δήμος, με κρατική χρηματοδότηση, να πάρουν όλα τα μέτρα, ώστε όχι μόνο η συγκεκριμένη οικογένεια αλλά και κανένα άλλο παιδί να μην μείνει χωρίς ιντερνετ και tablet. Χωρίς να του εξασφαλίζεται με ευθύνη του κράτους η ισότιμη πρόσβαση στην δήθεν δωρεάν παιδεία.

● Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μετά την καραντίνα (15 παιδιά ανα τάξη, προσλήψεις καθηγητών κλπ). Αν τα μέτρα αυτά είχαν από το καλοκαίρι παρθεί τα σχολεία θα μπορούσαν να μην κλείσουν αυτή τη φορά. Τουλάχιστον να μην γίνει το ίδιο στο πιθανολογούμενο 3ο κύμα.

● Να θωρακιστεί επί τέλους το δημόσιο σύστημα υγείας και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου σύμφωνα με τις προτάσεις των εργαζομένων στην υγεία αλλά και των άλλων φορέων του λαού μας. Δεν μπορούν να παίζουν στα ζάρια τη ζωή του λαού.

● Να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα σε όλους και να σταματήσει επι τέλους η κυβέρνηση να αξιοποιεί την πανδημία για να προωθεί το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο μετά το άλλο. Σε μια περιοχή με χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους, που το 70% έμειναν άνεργοι, που χιλιάδες μικρομάγαζα και άλλοι εργαζόμενοι φυτοζωούν, που με δική τους ευθύνη να καταστράφηκε η περυσινή ελαιοπαραγωγή, προέχει όχι η διαφύλαξη των κερδών των λίγων αλλά να μείνει όρθιος αυτός ο λαός. Ο μοναδικός παραγωγός όλου του συγκεντρωμένου πλούτου που βλέπουμε γύρω μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize