Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ίνα Ταράντου για Ανδρέα Γιακουμάκη – “Όσο μου μιλούσε, ένιωθα – Τον βαθύ, βουβό πόνο του”

Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας… Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που θα συναντούσε τον Ανδρέα Γιακουμάκη, τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα εστίαζε μονόπλευρα στο γεγονός της θλιβερής απώλειας που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Η οπτική γωνία της Ίνας Ταράντου, ωστόσο, φαίνεται να διαφοροποιείται. Και αυτό διότι όταν της δόθηκε η ευκαιρία να τον συναντήσει, προτίμησε μια άλλη οδό: να τον αφήσει να μας πάει στα μονοπάτια μιας αφήγησης ακηδεμόνευτης, μιας αφήγησης χωρίς κατευθύνσεις που πηγάζει από την καρδιά του περήφανου πατέρα, μια αφήγηση η οποία έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα γιατί παραμένει αυθεντική.

Έτσι, λοιπόν, αυτό το Σάββατο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, τον Ανδρέα Γιακουμάκη να «απλώνει» τις εσωτερικές πτυχές του εαυτού του και της ζωής τους και η αλήθεια είναι πως θα σταθούμε καθηλωμένοι γιατί αναμφίβολα ο άνδρας αυτός είναι -πια- ο πατέρας όλων μας…

Η ανάρτηση της Ίνας Ταράντου:

«Είναι από τις στιγμές που κάποια πράγματα ξεπερνούν τον αρχικό σκοπό τους. Έτσι κι εγώ όταν συνάντησα στο Ρέθυμνο τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμακη, Ανδρέα, σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος.

    Δεν τον ρώτησα τίποτα για τον γιο του. Τον άφησα να με πάει όπου ήθελε. Και με πήγε.

Στην ψηλή κορφή του βουνού οπου κάθεται και προσέχει τα πρόβατά του. Εκεί όπου συλλογάται. Ελεύθερα.

Και συλλογαται με όλες τις ανθρώπινες αξίες ψηλά, παρόλο που οι άνθρωποι τον πληγωσαν και του πήραν ο, τι πολυτιμότερο είχε.

Συγκλονίστηκα από τη δύναμη του, τη στωικότητα του, την απλή αλλά τόσο καθαρή σκέψη του. Αλλά και ένιωσα. Όσο μου μιλούσε, ένιωθα. Τον βαθύ, βουβό πόνο του.»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ και ακολουθεί ένα σχετικό απόσπασμα:

Ρέθυμνο – Η ζωή αλλιώς με τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.