Ρέθυμνο – Ιδρύθηκε νέα Οργάνωση Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο 18/1/2020, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση για τη δημιουργία νέας Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Ρέθυμνο.

Στη συνέλευση εισηγήθηκαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και ο Γιώργος Τρούλης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και μέλος της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική-Συμμαχία. Επίσης συμμετείχαν, ο Γιώργος Βλαστός, Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου και μέλος της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική-Συμμαχία και ο Μανώλης Αυγενάκης, μέλος της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική-Συμμαχία.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα κεντρικά και τοπικά ζητήματα που απασχολούν την δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα αναδύθηκε η αναγκαιότητα για συστράτευση όλων των ριζοσπαστικών και προοδευτικών δυνάμεων της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας αφενός για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης από τις συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις της κυβέρνησης, αφετέρου για τη διαμόρφωση της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης μέσα από συλλογικές και ανοικτές διαδικασίες και δημόσιες εκδηλώσεις. Παράλληλος στόχος της οργάνωσης αποτελεί η αντιμετώπιση μέσα στην κοινωνία των νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων της επιλογής σχολείου, της επιλεκτικής του λειτουργίας με τον πολλαπλασιασμό των εξετάσεων και απόδοση όλων των ευθυνών για την λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος στον εκπαιδευτικό.

Εκφράστηκε η καθολική αντίθεση στο κατατεθέν σ/ν του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την αξιολόγηση και την περικοπή της δημόσιας χρηματοδότησης των ιδρυμάτων κατά 20%, η επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ σε 11 πανεπιστήμια της χώρας (και στο Ρέθυμνο) και η δυνατότητα διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση των πτυχιούχων ιδιωτικών κολλεγίων, που απαξιώνει τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων και παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Στη συνέχεια εκλέχτηκε προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή η οποία αναλαμβάνει την λειτουργία της Οργάνωσης.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Λήψη αποφάσεων

Καλούνται οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων μαθητών του Δήμου Ρεθύμνης, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, …

Ρέθυμνο – Αντίστροφη μέτρηση για το Trimore multisports tour Rethymno isoman!

Αντίστροφη μέτρηση για το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno | ISOMAN στις 25-27 Σεπτεμβρίου-Με την συνδιοργάνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize