Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ιδρύεται νέο Εσπερινό Γενικό Λύκειο στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου

Γιάννης Κεφαλογιάννης – «Ενισχύονται και αναβαθμίζονται στην πράξη οι εκπαιδευτικές δομές του νομού»

Ένα νέο Εσπερινό Λύκειο ιδρύεται στο Μελιδόνι του Δήμου Μυλοποτάμου, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η νέα σχολική μονάδα, η ίδρυση της οποίας αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Μυλοποτάμου στο πλαίσιο της προώθησης της Δια Βίου Μάθησης και της κοινωνικής επανένταξης των δημοτών, αναμένεται να λειτουργήσει από το νέο σχολικό έτος και θα στεγαστεί στις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μελιδονίου οι οποίες τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από κάλεσμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Μυλοποτάμου, ήδη έχουν συμπληρωθεί 42 αιτήσεις φοίτησης, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μια νέα σχολική μονάδα έρχεται να προστεθεί στο Ρέθυμνο, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας στην πράξη τις εκπαιδευτικές δομές του νομού μας. Η ίδρυση του νέου Εσπερινού Λυκείου στο Μελιδόνι του Δήμου Μυλοποτάμου ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, το οποίο επιτεύχθηκε μέσα από συστηματική προετοιμασία και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων. Η νέα σχολική μονάδα, η οποία αναμένεται να στεγαστεί στο κτήριο του παλιού 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μελιδονίου το οποίο τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, αναμένεται να λειτουργήσει από το επόμενο κιόλας σχολικό έτος. Σε αυτή την κατεύθυνση, επικοινώνησα ήδη με τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου, κ. Δημήτρη Κόκκινο, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα παιδείας, κ. Μανούσο Κλάδο, καθώς και με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Γαζανό, με τους οποίους όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την Υφυπουργό Παιδεία και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή η οποία ανταποκρίθηκε θετικά σε ένα τόσο σημαντικό αίτημα για το Ρέθυμνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς