Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ιδιαίτερα μαζικές οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων ενάντια στους δασικούς χάρτες

Ιδιαίτερα μαζικές κινητοποιήσεις αγροτοκτηνοτρόφων, με τα γεωργικά μηχανήματα και τα αυτοκίνητά τους, έγιναν στην Κρήτη, μετά από κάλεσμα του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών – Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, ενάντια στους δασικούς χάρτες. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν μεγάλες μηχανοκίνητες πορείες και συμβολικές καταλήψεις των Δασαρχείων της Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, στα Χανιά, μετά από κάλεσμα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και αγροτικών συλλόγων της περιοχής, οι αγροτοκτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στον κόμβο Μουρνιών και από εκεί κατευθύνθηκαν στο Δασαρχείο και στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Κανένας δεν μπορεί να μας πάρει τη γη που καλλιεργούμε και βοσκάμε τόσα χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει. Είμαστε ενωμένοι και δυνατοί. Μαζικά και οργανωμένα μέσα από τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς μας συλλόγους παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει».

«Ζητούν να αποδείξουμε ότι είμαστε ιδιοκτήτες γης που καλλιεργούμε και βόσκουμε από τους παππούδες μας! Να πληρώσουμε παράβολα, τοπογραφικά! Θα μας γυρέψουν και επιδοτήσεις! Πρέπει να παλέψουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας», διεμήνυσαν αγροτοκτηνοτρόφοι στο Ηράκλειο, πραγματοποιώντας παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο Ρέθυμνο, παρέμειναν κλειστές οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, του δήμου και της εφορίας, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν με αυτοκίνητα, αγροτικά μηχανήματα, ακόμα και με …άλογα, έξω από την Αντιπεριφέρεια.

Στον Άγιο Νικόλαο, οι κτηνοτρόφοι με κομβόι αγροτικών αυτοκινήτων πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του κέντρου της πόλης ενώ στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή της Δασικής Υπηρεσίας και στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.

Στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων βρέθηκαν και  κλιμάκια της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και στην Περιφέρεια. Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Χαιρετίζουμε τους αγώνες του οργανωμένου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο, ενάντια στους δασικούς χάρτες. Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν κάθε λόγο να κινητοποιούνται ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, που συνεχίζει τις νομοθετικές παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τη συγκέντρωση της γης στα χέρια μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος και των λαϊκών στρωμάτων και του περιβάλλοντος.

ΕΕ, κυβέρνηση και αστικά κόμματα, Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, παρά τις γκρίνιες για “λάθη” στους δασικούς χάρτες, βιάζονται – και λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων – να προχωρήσει το ξεκαθάρισμα στη γη, ώστε να “τρέξουν” οι επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του Τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες να δυναμώσουν τον οργανωμένο συλλογικό κοινό αγώνα με τους εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να βαδίσουν σε κοινό συντονισμό και να βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, το σύστημα που -για τα κέρδη των λίγων- τους στερεί και τον κλήρο γης τους και το δικαίωμα σε ζωή, υγεία, δουλειά, συνολικά το δικαίωμα κάλυψης των σύγχρονων αναγκών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize