Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ήδη 4 φορές ψηλότερο το τωρινό από το 3ο κύμα κορονοϊού με 17 νέα κρούσματα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Ειδικότερα στην Κρήτη, το Σάββατο ανακοινώθηκαν 95 νέα κρούσματα.

Στα Χανιά με 21 κρούσματα έχουμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με προχθές και η έντονα ανοδική πορεία, η οποία είχε προ ημερών φέρει τα Χανιά αρκετά πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας, με ύψος 4ου κύματος που ξεπέρασε ήδη κατά πολύ τα 3 προηγούμενα, βρίσκεται σε αποκλιμάκωση, παρά τη διακύμανση των τελευταίων ημερών.

Μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 17 κρούσματα, όπου παρατηρήθηκε ένα πολύ έντονα ανοδικό κύμα, το οποίο είναι ήδη 4 φορές ψηλότερο από το 3ο κύμα.

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 51 κρούσματα, παρατηρείται μικρότερος αριθμός σε σχέση με προχθές. Το ανοδικό κύμα που έχει διαμορφωθεί, ξεπέρασε κατά πολύ σε ύψος το μέγιστο του 3ου κύματος και οφείλεται στο σχετικά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που φέρουν το μεταλλαγμένο στέλεχος Δ. Όμως η έντονη αναζωπύρωση έχει περιέλθει σε έντονη αποκλιμάκωση, ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Στο Λασίθι παρατηρείται μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σχέση με προχθές, καθώς εντοπίστηκαν 6 κρούσματα, και παρουσιάζει ξανά σημάδια επιβράδυνσης, αλλά με διακυμάνσεις.

Το Λασίθι χρειάζεται προσοχή τώρα για να αποφευχθεί σημαντική αύξηση της διασποράς στην περιφερειακή ενότητα, ενώ οι 3 άλλες ενότητες της Κρήτης βρίσκονται σε αποκλιμάκωση λόγω των περιοριστικών μέτρων και του αυξημένου αριθμού ελέγχων που εφαρμόζονται.

Η ανάλυση Σαρηγιάννη:

ΧΑΝΙΑ

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στα Χανιά

 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ρέθυμνο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ηράκλειο

ΛΑΣΙΘΙ

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Λασίθι

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς