Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ιατρικό θαύμα! – Παρέμεινε οριακά ζωντανή η 53χρονη ναυαγός στο στρώμα θαλάσσης με σοβαρή υποθερμία

Ως ιατρικό θαύμα χαρακτηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, την επιβίωση της 53χρονης Ρωσίδας σε αυτές τις συνθήκες. Πάλευε με τα κύματα, πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης. Μεταφέρθηκε σε οριακή κατάσταση υποθερμίας και παραμένει νοσηλευόμενη. Σίγουρα είχε την τύχη με το μέρος της, όταν εντοπίστηκε από πιλότο αεροσκάφους της Frontex, 7 ναυτικά μίλια από το ξενοδοχείο όπου περνά τις διακοπές της οικογενειακώς.

Για ιατρικό θαύμα κάνει λόγο ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου, Μπάμπης Μαρκάκης.

Περίπου ένα 24ωρο πάλευε με τα κύματα πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης η 53χρονη Ρωσίδα και κατάφερε να ανασυρθεί ζωντανή μεν, σε οριακή κατάσταση δε, μεταξύ ζωής και θανάτου με εσωτερική θερμοκρασία σώματος στους 32 βαθμούς Κελσίου!

Οι ονειρεμένες, οικογενειακές διακοπές, εξελίχθηκαν σε θρίλερ για γερά νεύρα, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης, η 53χρονη απομακρύνθηκε από την πισίνα όπου βρίσκονταν ο σύζυγος και το παιδί της και πορεύθηκε προς τη θάλασσα. Έκτοτε έχασαν τα ίχνη της. Ενημερώθηκε αργότερα το προσωπικό του ξενοδοχείου και το βράδυ πλέον το λιμενικό.

Οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης εντατικά στη θαλάσσια περιοχή του Αδελιανού Κάμπου. Σκάφη των λιμεναρχείων Ρεθύμνου και Χανίων, όπως και σκάφη ιδιωτών, το σκάφος της Παγκρήτιας σχολής ναυαγοσωστικής που καλύπτει ναυαγοσωστικά το Ρέθυμνο, μέχρι και jet ski, επιστρατεύθηκαν για να εντοπιστεί η 53χρονη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων, Μανώλης Τσακαλάκης, τονίζει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου, επισταμένα τονίζουν τους κινδύνους της θάλασσας, επιμορφώνουν το προσωπικό, όμως πολλοί τουρίστες αγνοούν ακόμη και την κόκκινη, απαγορευτική για κολύμβηση, σημαία.

Στάθηκε πολύ τυχερή στην ατυχία της, όταν ανέλπιστα την εντόπισε πιλότος σε αεροσκάφος της Frontex στα 7 ναυτικά μίλια ανατολικά από τον Αδελιανό Κάμπο, ανοιχτά της Σκαλέτας Ρεθύμνου. Κρατήθηκε ζωντανή, παρά την ψύχρα της νύχτας, τους ισχυρούς ανέμους ακόμα και τις κατά περιόδους βροχοπτώσεις και την ηλεκτρική δραστηριότητα με κεραυνούς στα ανατολικά του Ρεθύμνου, εξαιτίας των ΝΔ ανέμων!

Τα δάκρυα της οικογένειάς της, από αγωνίας και λαχτάρας, μετετράπησαν σε ανέλπιστης χαράς, ενώ η 53χρονη παραμένει νοσηλευόμενη λόγω καρδιακών προβλημάτων που ανέκυψαν από τη μάχη της με τα κύματα.

φωτό αρχείου

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μόνιμος οδοντίατρος στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου

Στο Κ.Υ. Σπηλίου της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης διορίστηκε ένας μόνιμος ιατρός σε θέση Οδοντιατρικής, Επιμελητής …

Ρέθυμνο – Σε αυτές τις τοπικές κοινότητες θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνονται οι  τοπικές κοινότητες/οικισμοί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize