Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Η Σοφία μας ξεναγεί στην πιο… “κουκλίστικη” πόλη!

Η Σοφία μας ξεναγεί στο “κουκλίστικο” Ρέθυμνό της σε… 14 κλικ!

Πολλές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες, όμως το Ρέθυμνο κατέχει μια ξεχωριστή θέση ακόμα και σε όσους τα έχουν κάνει τα ταξιδάκια τους! Η Σοφία δε θέλει να μας πάρει από κάτω το φθινόπωρο και μας εξηγεί γιατί το Ρέθυμνο είναι η λύση!

Μέσα σε λίγα βήματα είναι τόσα πολλά τα όμορφα μνημεία! Για το λόγου το αληθές, δείτε και τις φωτογραφίες. Ενετικό λιμάνι, αιγυπτιακός φάρος, λότζια, κρήνη Ριμόντι και τόσα ωραία στενάκια μέσα σε λίγα λεπτά ξεδιπλώνονται μπροστά σου, όπως και η επιθυμία να τα απαθανατίσεις με χαμόγελα!

Παλιά γνώριμη του Ρεθύμνου η Σοφία ξενάγησε και τον Τάκη. Τόση ανεμελιά και ομορφιά, δύσκολα τη βρίσκεις… το Ρέθυμνο είναι πιο “κουκλίστικο” από άλλες πόλεις, ξεκαθαρίζει η Σοφία. Κάπως έτσι φαίνεται πιο μικρό και μαζεμένο, αλλά πάντα όμορφο και φιλόξενο στους επισκέπτες του που πάντα επιστρέφουν! Είναι σαν να βρίσκεσαι σε σκηνικό ταινίας εποχής, αλλά ακόμα καλύτερα γιατί πρόκειται για μια πόλη ολοζώντανη και φρέσκια με κάτι από το χθες.

Καφέ και εστιατόρια για όλα τα γούστα, πολύχρωμα μαγαζιά με ευφάνταστα και παντός είδους σουβενίρ και καλλιτεχνήματα, αλλά και ήσυχα στενά για πιο ατμοσφαιρικές βόλτες και… φωτογραφίες βεβαίως, βεβαίως! Δεν γίνεται να μην καταγράψεις σε μερικά καρέ αυτές τις στιγμές ξεγνοιασιάς για να αντλείς δύναμη από αυτές σε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη για λίγο κουράγιο μέσα σε όλο αυτό που ζούμε.

Κάθε βόλτα στο Ρέθυμνο θα σου δώσει κάτι καινούριο. Από τα μαγαζιά που αλλάζουν, μέχρι τις κάθε είδους τοιχογραφίες λιγότερο ή περισσότερο εκφραστικές. Χαρά, γλυκιά μελαγχολία, ελπίδα και ζωντάνια εναλλάσσονται όπως και οι παραστάσεις σε έναν περίπατο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Ένα αναγεννησιακό Ρέθυμνο που αναγεννά και αναγεννάται συνεχώς, όπως και η προσμονή, είτε ζεις στο Ρέθυμνο, είτε όχι. Εξάλλου, είναι τόσες οι εναλλαγές τόσο ανά τις εποχές, όσο και ανά τον χώρο, την παρέα και τις “αποσκευές” σου, που πάντα θυμάσαι να επιστρέψεις, πάντα ξεχνάς ό,τι έφυγες, πάντα νιώθεις δέος και μια ανοίκεια οικειότητα, κάτι που δε σε αφήνει να απορροφθηθείς ποτέ εντελώς, αλλά να συνεχίζεις την αναζήτηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.