Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Η ψυχολόγος Μαρία Φουσταλιεράκη από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” μιλά για την φυσική παρουσία και προσφορά της δομής

Για τη λειτουργία του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ρέθυμνο μίλησε η ψυχολόγος Μαρία Φουσταλιεράκη αναφέροντας τις υπηρεσίες που παρέχονται στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ρεθύμνου, στο οποίο υπάρχουν όλες οι δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά ο εθελοντικός οργανισμός.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησε πρόσφατα φυσική παρουσία και στο Ρέθυμνο, στη Λεωφόρο Σταμαθιουδάκη 59. Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2020 λειτουργεί το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης αναλαμβάνοντας την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους στον Νομό προσπαθώντας καθημερινά τόσο για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τους, όσο και για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση.

Είναι στελεχωμένο  με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό ενώ άμεσα θα λειτουργήσει και Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Οι υπηρεσίες στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ρεθύμνου

● Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Διαβίωσης.
● Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας.
● Στήριξη Παιδιών θυμάτων βίας.
● Εκπαιδεύσεις και Ενημερώσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, μέσω διαδραστικών παρεμβάσεων.
● Λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών.
● Επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.
● Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.

Στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ρεθύμνου τίθενται όλες οι δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως:
● Κινητή Μονάδα Εντατικής Φροντίδας Νεογνών  και παιδιών (Ασθενοφόρο με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης).
● Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής.
● Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας».
● Συντονισμός και ενεργοποίηση, κατόπιν έγκρισης της ΕΛΑΣ, των συστημάτων Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas για τον εντοπισμό εξαφανισμένων ανήλικων και ενήλικων ατόμων που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο,

Στον χώρο μας λειτουργούν επίσης:
● Διασυνδεδεμένο τηλεφωνικό κέντρο με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.
● Διασυνδεδεμένο τηλεφωνικό κέντρο με την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000.

● Διασυνδεδεμένο τηλεφωνικό κέντρο με την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για Παιδιά και Εφήβους 116111.
● Τμήμα Εμπορικών Ειδών.
● Τμήμα Εθελοντών.
● Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες».

Συνεργασία και εθελοντισμός για το χαμόγελο των παιδιών

«Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι βρισκόμαστε πάντα σε στενή συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, και να εκφράσουμε παράλληλα την ανάγκη στήριξης του νέου μας χώρου από τις Δημοτικές Αρχές του Νομού.

Αξίζει να τονίσουμε επίσης ότι έχει σημειωθεί αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες διαφόρων ηλικιών να στηρίξουν εθελοντικά τις δράσεις μας και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις επιχειρήσεις της Κρήτης καθώς ο χώρος μας διαμορφώθηκε χάρη στις πολύτιμες χορηγίες και προσφορές τους.

Ωστόσο, αυτό το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αγωνίζεται καθημερινά προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες από τις οδυνηρές ανατροπές που έχει προκαλέσει η πανδημία στα νοικοκυριά και τις ακόμα πιο έντονα αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει στις ήδη αδύναμες οικονομικά οικογένειες. Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να σταθείτε πλάι μας κι όλοι μαζί να καταφέρουμε να μοιράσουμε το Χαμόγελο στα παιδιά και τις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη».

25 Χρόνια Δίπλα σε κάθε Παιδί και Οικογένεια   

«9 Νοεμβρίου 2020, συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την ημέρα που ένας μικρούλης, ο 10χρονος Ανδρέας γράφει την τελευταία σελίδα στο ημερολόγιό του. Επιθυμία του ήταν να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά «Χαμόγελο». Τον Σύλλογό του ο Ανδρέας, τον ονόμασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σήμερα, 25 χρόνια μετά, έχοντας πυξίδα το Ημερολόγιο του μικρού μας ιδρυτή, ο Οργανισμός έχει αναπτύξει ένα μοναδικό – ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα – δίκτυο παροχής δωρεάν υπηρεσιών για κάθε παιδί που βρίσκεται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο.

Σήμερα, 25 χρόνια μετά, ο Οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών που υποφέρουν από βία και κακοποίηση, των παιδιών που εξαφανίζονται, που υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, που στερούνται τα απαραίτητα για την καθημερινή τους διαβίωση, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους άξονες της Πρόληψης, Παρέμβασης και Θεραπείας.

Σε συνεργασία πάντα με τους θεσμικούς φορείς της χώρας και με την υποστήριξη των συμπολιτών μας, ιδιωτών και επιχειρήσεων, έχει επιτύχει να καλύψει ολιστικά τις ανάγκες χιλιάδων παιδιών, αλλά και να διαμορφώσει μία κουλτούρα ουσιαστικής αλληλεγγύης, συνειδητής συμμετοχής και προσφοράς».

Δράσεις και υποστηρικτές

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλα αυτά τα 25 χρόνια έχει υποστηρίξει 1.728.626 παιδιά και τις οικογένειές τους. Ένας αριθμός που καταδεικνύει το μέγεθος της καθημερινής μας προσπάθειας να προσφέρουμε σε κάθε παιδί το Χαμόγελο που δικαιούται.

Στα 25 χρόνια δράσης του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
● υποστήριξε συνολικά 1.728.626 παιδιά και τις οικογένειές τους
● έχει μεγαλώσει 850 παιδιά στα 11 σπίτια του
● στις 3 Γραμμές βοήθειας και υποστήριξης που λειτουργεί, απάντησε σε 4.280.392 κλήσεις
● υποστήριξε 268.979 παιδιά στον τομέα της Υγείας
● υποστήριξε 1.224.925 παιδιά στον τομέα της Βίας
● υποστήριξε 1.728 παιδιά στον τομέα της Εξαφάνισης
● υποστήριξε 143.667 παιδιά στον τομέα της Φτώχειας

Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε γίνει αν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είχε στο πλευρό του, πολύτιμους συνοδοιπόρους:
● περισσότερους από 15.000 χορηγούς και υποστηρικτές
● 12.500 πολύτιμους εθελοντές
● Χιλιάδες εξαίρετους ανθρώπους και επαγγελματίες στη δημόσια διοίκηση και στις υπηρεσίες, που καθημερινά κάνουν υπερβάσεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνήσια ευαισθησία».

Μπορείτε να Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και ενημερωθείτε για τις δράσεις: www.hamogelo.gr αλλά και να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους τρόπους στήριξης  https://www.hamogelo.gr/gr/el/stirikste-mas/ Γιατί όπως έλεγε και ο 10χρονος ιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού: «Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize