Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Η ομάδα «Friday’s For Future» δίνει μάχη για το περιβάλλον, αλλά και για τον άνθρωπο!

Μια ομάδα ανθρώπων στο Ρέθυμνο δίνει μάχη για το περιβάλλον, αλλά και για τον άνθρωπο!

Η ομάδα «Friday’s For Future Rethymno» κάθε Παρασκευή για μια ώρα στέλνει ένα μήνυμα για το περιβάλλον σε κάθε περαστικό και οδηγό που βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Τα μέλη της ομάδας κρατούν επιγραφές με όσα θεωρούν ότι θα συμβάλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, άλλωστε όπως ανέφερε η Ούρσουλα Πλάτσεν, υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας «Friday’s For Future Rethymno»: Με πολύ μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορούν να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο».

Η Ούρσουλα Πλάτσεν, έχει ταξιδέψει σε τριτοκοσμικές χώρες και έχει δει εικόνες που πραγματικά δεν θα ήθελε ποτέ να αντικρίσει στην υπέροχη Ελλάδα, όπως ανέφερε.

Οι μικρές αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον καθένα μας, είναι απλά πράγματα, αρκετά εύκολα που όμως θα βελτίωνε αρκετά το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας.

ΟΧΙ στην χρήση του πλαστικού, μολύνει το περιβάλλον και επιβαρύνει την υγεία του ανθρώπου. Καταναλώνοντας νερό μέσα από πλαστικά μπουκάλια, αποδεδειγμένα, παραμένουν 20 με 30 γραμμάρια πλαστικού στο σώμα μας, ιδιαίτερα στο θερμό κλίμα της Κρήτης.

ΟΧΙ στην χρήση του αλουμινίου, μολύνει το περιβάλλον και κάνει κακό στην υγεία μας όταν καταναλώνουμε μπύρες και αναψυκτικά μέσα από αυτό το υλικό.

ΟΧΙ στην περιττή χρήση καυσίμων, αφού αν οι οδηγοί έσβηναν την μηχανή του αυτοκινήτου τους ή της μοτοσυκλέτας κάθε φορά που έκαναν μια μικρή στάση στη διαδρομή τους, θα συνέβαλαν στην μείωση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, αλλά της υγείας μας.

ΟΧΙ στα δηλητήρια που καταναλώνουν οι μέλισσες, όπως το Glyphsate, αφού χωρίς αυτές η ζωή του ανθρώπου θα ήταν πολύ σύντομη.

Η ομάδα αποτελείται από 70 άτομα που κατάγονται ή ζουν μόνιμα στο Ρέθυμνο. Τα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο, αφορούν το σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα που απασχολεί όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, την κλιματική αλλαγή.

Η ενημέρωση της ομάδας αφορά πολλά διαφορετικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να αλλάξουμε απλές συνήθειες από την καθημερινότητά μας για ένα καλύτερο περιβάλλον και κατ’ επέκταση μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ο ιερέας μετά τα λεγόμενα για τις μάσκες – “Δεν έκανα κάτι τόσο τραγικό”

Την Δευτέρα έβαλε κατά των νόμων για την χρήση μάσκας Αποκλειστικές δηλώσεις του ιερέα στην …

Ρέθυμνο – Την Παρασκευή εκδικάζεται η υπόθεση του ιερέα που κήρυττε κατά της μάσκας σε νηπιαγωγείο

Τριήμερη αναβολή για να εκδικαστεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πήρε η υπόθεση του Ιερέα που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize