Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Η μυστηριώδης… Πούγκα των Γερμανών στην Αγία Γαλήνη!

Όλες οι προσπάθειες που κατέβαλα προκειμένου να αντλήσω πληροφορίες για την Πούγκα της Αγίας Γαλήνης, τόσο από τους ντόπιους όσο και από το διαδίκτυο, απέβησαν άκαρπες.

Περιορίστηκα λοιπόν σε κάποια μισόλογα για τη μυστηριώδη αυτή υπόγεια σήραγγα η οποία ξεκινά από την παραλία της Αγίας Γαλήνης και εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι παράλληλο προς το έδαφος και μετά από μια μικρή σχετικώς δαιδαλώδη πορεία καταλήγει σε αδιέξοδο.

Το δεύτερο τμήμα είναι ανηφορικό και μετά από μια δεξιόστροφη πορεία καταλήγει στον οικισμό της Αγίας Γαλήνης, ψηλά, πάνω από την ομώνυμη παραλία!

Η σήραγγα ανοίχτηκε, για κάποιον άγνωστο λόγο, από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Με ποιο σκοπό δεν κατάφερα να μάθω. Με σκοπό να είναι εύκολη και γρήγορη η διαφυγή από τον οικισμό προς την παραλία και αντιστρόφως; Με σκοπό να μεταφέρονται κρυφά κάποια πολεμικά εφόδια ή, ενδεχομένως, κάποια αντικείμενα αξίας προς τη θάλασσα; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Η σήραγγα πάντως είναι προσβάσιμη στο κοινό, αλλά ο επισκέπτης μπορεί να την διασχίσει μόνο με τη βοήθεια φακού ή προβολέα. Ακούγεται ότι η τοπική Κοινότητα προτίθεται να αξιοποιήσει με κάποιο τρόπο το μυστηριώδες αυτό απομεινάρι του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

 

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κινητοποίηση για την τουριστική αξιοποίηση των λιμανιών του νότου

Υποβάθμιση των τουριστικών λιμένων από τα εγκαταλελειμμένα πλοία. Συζήτηση στο Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου μετά από …

Ρέθυμνο – Κλείνει ο δρόμος Νέα Κρύα Βρύση – Μέλαμπες – Αγία Γαλήνη και καθαρίζονται επαρχιακές οδοί

Κλειστή λόγω έργων η δευτερεύουσα επαρχιακή οδός Κλείνει η δευτερεύουσα επαρχιακή οδός Νέα Κρύα Βρύση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize