Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Η Λαμπινή είναι ένα ξεχωριστό χωριό με βαθιά παράδοση, ξεχωριστή αρχιτεκτονική και καλόκαρδους ανθρώπους

Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη του Ρεθύμνου, βρίσκεται η Λαμπινή ή Λαμπηνή.

Είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό της περιοχής, με ξεχωριστή αρχιτεκτονική και παραδόσεις που έχουν βαθιά τις ρίζες τους μέσα στους αιώνες.

Τα στενά πλακόστρωτα καλντερίμια που φαντάζουν με λαβύρινθο οδηγούν στην πλατεία και την είσοδο του παραδοσιακού χωριού.

Τα σπίτια είναι φτιαγμένα με πέτρα, ασβεστωμένα και περιποιημένα και δένουν αρχιτεκτονικά με το νεότερα κτίσματα.

Στο μικρό καφενείο όλες τις εποχές του χρόνου μαζεύονται οι συγχωριανοί αλλά και οι επισκέπτες για να απολαύσουν τον καφέ τους και τους μεζέδες, συνοδεία πάντα ντόπιας τσικουδιάς.

Οι κάτοικοι του χωριού διοργανώνουν μεγάλα παραδοσιακά πανηγύρια και διασκεδάζουν με την ψυχή τους με ζωντανή μουσική ενώ φοράνε τις παραδοσιακές φορεσιές.

Το παραδοσιακό «ρακιτζό» είναι μια διαδικασία που λατρεύουν οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες. Με το που στάζει η πρώτη σταγόνα ρακί από το καζάνι, αρχίζει κι ένα μικρό γλέντι σε κάθε γειτονιά του χωριού.

Κάποιος που ξέρει καλά το Ρέθυμνο, ξέρει πως στην Λαμπινή οι άνθρωποι είναι καλόκαρδοι και φιλόξενοι και πάντα υποδέχονται τους επισκέπτες με αγάπη.

Είναι ιδανική περιοχή για να ξεφύγετε από τα πολύ τουριστικά σημεία της Κρήτης αλλά και να περπατήσετε στη φύση και το πράσινο.

Έχει ενδιαφέρον: Ο Ναός Της Παναγίας αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι του χωριού και χτίστηκε μεταξύ του 11ου και του 12ου αιώνα. Έχει σπάνιες εικόνες και εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Τι να δοκιμάσουμε: Στα χωριά του Ρεθύμνου βρίσκεις πάντα ντόπια κρέατα και τυριά, τσικουδιά και κρασί, πίτες και κρητικά γλυκά.

Φωτογραφίες: facebook.com/Λαμπηνή-Lampini-300676499970201/

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Πανεπιστημιούπολη – Γυμνάσιο-Λύκειο Ατσιποπούλου με 260.000,00 €

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΓΑΛΛΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» …

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώθηκε δρόμος Βάτος – Κισσού Κάμπος στον δήμο Αγίου Βασιλείου μειώνοντας την απόσταση κατά 2 χιλιόμετρα

Ολοκληρώθηκε ένα έργο που αλλάζει τον οδικό χάρτη περιοχής του Δ. Αγίου Βασιλείου Ολοκληρώθηκαν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize