Ρέθυμνο – Η γοητεία της επιμειξίας

Ίσως το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου να μη μπορεί να συγκριθεί σε μεγαλοπρέπεια με το αντίστοιχο των Χανίων, είναι όμως εξίσου, αν όχι περισσότερο, γραφικό.

Αποτελεί ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε την περιπλάνηση σας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, καθώς βρίσκεται στη μια άκρη της. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το λιμάνι μεταμορφώνεται, τα χρώματα αλλάζουν, το ίδιο και η ατμόσφαιρα του.

Νωρίς το πρωί, τα όμορφα διώροφα κτήρια με ανάμεικτα βενετσιάνικα και οθωμανικά στοιχεία, λούζονται με ένα χρυσαφένιο φως. Η ατμόσφαιρα είναι γαλήνια, καθώς τα εστιατόρια και τα καφέ παραμένουν κλειστά και μόνο λιγοστοί ψαράδες με νωχελικές κινήσεις επιχειρούν να διαταράξουν την ηρεμία. Τα τουριστικά καράβια που μεταφέρουν τους επισκέπτες σε γειτονικές παραλίες, είναι αραγμένα και «μεταμφιεσμένα» σε παλιά πειρατικά και επιτείνουν την αίσθηση του ταξιδιού στο χρόνο. Τη νύχτα τα πράγματα αλλάζουν. Το λιμάνι ζωντανεύει, χωρίς να χάνει τη ρομαντική ατμόσφαιρα του. Εκατοντάδες φωτάκια, αντανακλούν στα ήρεμα νερά του, τα τραπεζάκια γεμίζουν από κόσμο και απαλή μουσική συνοδεύει τις βεγγέρες.

Περπατήστε πάνω στον λιμενοβραχίονα, που αντέχει τα χτυπήματα του Κρητικού Πελάγους, από τον 13ο αιώνα, όταν κατασκευάστηκε από του Ενετούς. Στην άκρη, ήρθαν οι Τούρκοι να προσθέσουν την «πινελιά» τους, με τον όμορφο φάρο που έκτισαν τον 17ο αιώνα. Από τα σκαλοπάτια του, θα έχετε μια όμορφη θέα του λιμανιού και της παλιάς πόλης, κι από πάνω τους, ολόχρυσο στεφάνι, τη φωτισμένη Φορτέτζα.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Είναι, σε τούτη τη δύσκολη εποχή, κάτι χειρότερο – Είναι ανήθικο”

Εκ πρώτης όψεως, γιατί αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ, -παρόλο που δεν προσδοκώ ουδεμία, ανύπαρκτη έτσι …

Ρέθυμνο – Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη γέμισαν κόσμο οι δρόμοι με καταστήματα εστίασης και διασκέδασης

Γκρίνια και διαμαρτυρίες για το ωράριο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize