Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Η εστίαση αναζητεί σανίδα σωτηρίας στον εσωτερικό Πασχαλιάτικο τουρισμό και μείωση φορολογίας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες της εστίασης στο Ρέθυμνο, αφού μετά τον δύσκολο οικονομικά χειμώνα, το κλίμα δεν έχει ακόμα αντιστραφεί ικανοποιητικά.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η οικονομική πολιτική του κράτους και η δυσβάσταχτη φορολόγηση που τους έχει επιβληθεί ποικιλοτρόπως, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης του κλάδου.

Ευελπιστούν ο εσωτερικός τουρισμός του Πάσχα να βελτιώσει την κατάσταση μέχρι να ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική περίοδος.

Τον εσωτερικό τουρισμό προσμένει ως σανίδα σωτηρίας ο κλάδος της εστίασης στο Ρέθυμνο, αφού τα χαμόγελα στις εισπράξεις από το Πάσχα των καθολικών είναι ισχνά. Η πτώση του τζίρου τον χειμώνα ήταν σημαντική με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια για επενδύσεις από τους επαγγελματίες που λόγω ανταγωνισμού πρέπει να βελτιώνουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους και να είναι πάντα “ενημερωμένες” οι επιχειρήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση ο δυσβάσταχτος ΦΠΑ του 24% για τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης και της μη σημαντικής μείωσης του ΦΠΑ των προμηθειών στην εστίαση, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, αποτελούν οικονομικά δεδομένα που στραγγαλίζουν το ήδη μειωμένο εισόδημα των επαγγελματιών.

Οι επαγγελματίες της εστίασης ευελπιστούν ότι θα διαχειριστούν σωστά από το κράτος τα οικονομικά τους ζητήματα, όπως και θα υπάρξει πιο ενεργή κρατική πολιτική για την τόνωση του τουρισμού, την μοναδική σχεδόν βαριά βιομηχανία της Κρήτης και της Ελλάδας.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.