Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Η ελιά μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις στον χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, με το παραπάνω θέμα.

Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου Μιχάλη Τρούλη στους μικρούς και μεγάλους φίλους της  Βιβλιοθήκης και την αναφορά του στον τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες την «Ειρεσιώνη», τον κλάδο ελιάς, περιτυλιγμένο με μαλλί, αντί άλλου χριστουγεννιάτικου δέντρου, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκδόσεις του ΣΕΔΗΚ και την χρησιμότητα τους, στη δημιουργία και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος τέσσερα σχολεία, τμήματα των οποίων  παρουσίασαν  ό,τι το καθένα είχε ετοιμάσει, με πολλή επιμέλεια. Αυτά τα τμήματα ανήκουν στα σχολεία:

  • Ρουσσοσπιτίου,
  • Μαργαριτών,
  • 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και
  • 4ου Νηπιαγωγείου Ατσιποπούλου.

Παρουσιάστηκαν, θεατρικά παραμύθια, με θέμα την ελιά και το λάδι, τα οποία βασίζονταν σε έρευνα και μελέτη που είχαν πραγματοποιήσει τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων τους. Έψαξαν και βρήκαν την προσιτή βιβλιογραφία για το ελαιόλαδο και τεκμηρίωσαν τις απόψεις τους. Έπειτα παρουσίασαν χαριτωμένα σκετσάκια, εμπνευσμένα από παροιμίες για την ελιά και το λάδι. Project, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτών, για το λιωμάζωμα στην πράξη και στην τάξη, καθώς και ένα εντυπωσιακό κόμικς που αφορούσε στον  μύθο της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για το όνομα της Αθήνας. Τα παιδιά συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Σαπουντζή Ανδρομάχη (από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου),  Σπυριδάκη Άννα (από το Δημοτικό Ρουσσοσπιτίου) και Σταυρακάκη Βάσω (4ο Νηπ. Ατσιποπούλου).  Την εκδήλωση συνόδευσε με αρμόνιο ο μουσικός Βαγγέλης Λινοξυλάκης.

Ταυτόχρονα τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν και απόλαυσαν τα δημιουργήματά τους.

Όσες και όσοι παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση χαρήκαμε και θαυμάσαμε το μεράκι των δασκάλων που φροντίζουν τα παιδιά περισσότερο από το αυστηρό ωράριο, στους ενισχύουν τη φαντασία και διευρύνουν τους ορίζοντες τους.  Μπράβο τους !

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Συμπλήρωσε κι εσύ το ερωτηματολόγιο! – Δημιουργούνται βάσεις δεδομένων χρήσιμες για το μέλλον της πολης

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ... Η πόλη αλλάΖει! Εσύ; Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στο διαδικτυακό …

Ρέθυμνο – Μπάνερ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπέρ καταδικαστικής απόφασης στην δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής

Μπάνερ τοποθετήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου υπέρ καταδικαστικής απόφασης στην δίκη των ναζί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize