Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Η χειμερινή γοητεία της Φορτέτζας

Κάποια μνημεία είναι τόσο εμβληματικά σε μια πόλη που μιλούν από μόνα τους!

Η Φορτέτζα στο Ρέθυμνο είναι ένα αδιαμφισβήτητο σήμα-κατατεθέν για την πόλη και μοναδικό ανά τη Μεσόγειο. Αν αναλογιστεί δε κάποιος πόσο μικρό είναι το Ρέθυμνο για να έχει ένα τόσο μεγάλο ενετικό φρούριο…

Και μπορεί πολλοί από εμάς να επισκεπτόμαστε τη Φορτέτζα το καλοκαίρι με αφορμή πολιτιστικές εκδηλώσεις, ωστόσο μια χειμερινή επίσκεψη θα σας γεμίσει με νέες εικόνες και παραστάσεις!

Λίγο η ηρεμία, λίγο το πράσινο, λίγο η μη τουριστική περίοδος και είναι σαν να έχεις επισκεφθεί ένα χωριουδάκι όπου ο χρόνος έχει σταματήσει.

Τα κλικ είναι κάπου ανάμεσα στην ξηρά και τη θάλασσα, την πέτρα, το γκρι, το πράσινο και το γαλάζιο.

Ρίχνεις και κλεφτές ματιές στην νωχελική πόλη που περιμένει να ανοίξει ο καιρός και οι καρδιές των ντόπιων στους επισκέπτες. Αυτές όμως οι βόλτες και οι περίπατοι στο διαφορετικό Ρέθυμνο θα μας δώσουν το επίσης διαφορετικό συναίσθημα που βιώνουν και οι επισκέπτες μας παρότι τότε οι παραστάσεις είναι διαφορετικές από το μαζικό κύμα επισκεπτών.

Εμείς όμως έχουμε αυτή την ευκαιρία, να βιώνουμε μια πόλη που είναι πανέμορφη πάντα και αποπνέει μια παντοτινή γοητεία, είτε είναι προσεγμένη, είτε λίγο ατημέλητη.

Δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θα ήθελες, αν μια μέρα ξαφνικά ξυπνήσεις και το φρούριο είναι εντελώς προσεγμένο και περιποιημένο σε σημείο που θα φαίνεται η σύγχρονη παρέμβαση ή αν αντίθετα αφεθεί στην πλήρη εγκατάλειψη και σου κλωτσάει πια η άσχημη αισθητική.

Έχει την αίγλη της αυτή η μεταιχμιακή ύπαρξη ανάμεσα στον χειμώνα και το καλοκαίρι, ανάμεσα στην περιποίηση και την εγκατάλειψη, το περιθώριο και το προσκήνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς