Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Η απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Διοίκηση του Κέντρου μας, συζήτησε το θέμα του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς  και αποφάσισε:

       Την συμμετοχή του Κέντρου μας στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2022, προκειμένου η εργατική τάξη να αποδώσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Σήμερα εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης.

Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην κατάργηση του 8ωρου και σε κάθε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Ζητούμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, της ακρίβειας και του πολέμου.

Καλούμε τα Σωματεία μας, με τις ενέργειες, τις παρεμβάσεις και τη συμμετοχή τους, να στείλουν ηχηρό μήνυμα την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, θα προχωρήσει πέρα από τη συγκέντρωση έξω από το Ε.Κ.Ρ, σε συμβολικές εκδηλώσεις την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, με κατάθεση στεφάνου μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στο μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 11 το πρωί και έπειτα στο μνημείο του ΗΛΙΑ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ(ΛΟΥΗ ΤΙΚΑ) στην Μαρίνα Ρεθύμνου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΪΟΥ!

 

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, χαιρετίζει τις απεργιακές και λοιπές εκδηλώσεις για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, για την Κυριακή 1η ΜΑΗ 2022 ώρα 11 π.μ., αποτίοντας έτσι τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες, τις θυσίες, τους αγωνιστές  και τους νεκρούς της εργατικής τάξης.

Κάτω από τις σημερινές αντίξοες συνθήκες το Εργατικό και Συνταξιουχικό Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας έχει χρέος να προασπίσει τα συμφέροντα και να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου, πάντα στην πρώτη γραμμή στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, δηλώνουμε και πάλι ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση:

  • Να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση κάθε αντεργατικής και αντιασφαλιστικής διάταξης και ρύθμισης,
  • Να θωρακίσει τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο,
  • Να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012 καταργώντας όλες τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεων και να χορηγήσει τα αναδρομικά σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους τόσο για την κύρια όσο και για την επικουρική σύνταξη.
  • Την επαναφορά της 13ης  και 14ης  σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους και να  δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.
  • Να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου αλλά και όλης της χώρας και να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλα τα σύγχρονα μέσα για την εξυπηρέτηση του λαού μας.
  • Να σταματήσει ο απρόκλητος και καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι συνταξιούχοι,

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ 2022 ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς