Ρέθυμνο – Η απάντηση του δήμου Αγίου Βασιλείου στην επιστολή του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων

Σε απάντηση της επιστολής του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων η οποία δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο και αφορά το Φοινικόδασος του Πρέβελη θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας:

  1. Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην περιοχή του Φοινικόδασους, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας είναι ιδιωτική, αλλά την έχει η Διεύθυνση Δασών η οποία έχει πάντοτε την ευθύνη των δημόσιων και ιδιωτικών δασικών περιοχών.
  2. Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει ζητήσει ήδη από το 2013 από το ΥΠΕΧΩΔΕ την ίδρυση φορέα διαχείρισης για την ευρύτερη περιοχή με το μοναδικό φυσικό κάλλος,  η οποία απορρίφθηκε ενώ προτείνει σε κάθε ευκαιρία να του δοθεί η διαχείριση από κοινού με τις συναρμόδιες Υπηρεσίας.
  3. Σχετικά με το σύστημα πυρόσβεσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από το 2017 σε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων υποβλήθηκε από κοινού ολοκληρωμένη πρόταση πυρόσβεσης από τον τότε διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κ. Νίκο Λαγουδάκη και το αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου από την πλευρά παραχώρησε 2 αντλητικά συγκροτήματα στην καντίνα της παραλίας για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτατης ανάγκης,

Είναι αυτονόητη λοιπόν η ευαισθησία μας για την πιο διάσημη παραλία την Νότιας Κρήτης με το 2ο μεγαλύτερο φοινικόδασος του Νησιού που  συνθέτουν ένα πραγματικό μνημείο της φύσης το οποίο είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς