Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – H ταλαιπωρία των πολιτών και οι ανύπαρκτοι δρόμοι

Το Ρέθυμνο, η ταλαιπωρία των πολιτών και οι ανύπαρκτοι δρόμοι του

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Μερικές φορές όμως η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, ειδικά τις Πέμπτες που το πάρκινγκ της πλατείας Τεσσάρων μαρτύρων φιλοξενεί τη λαϊκή αγορά. Ένας δημότης κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την αιτία που ξεχείλισε την οργή του και την οποία φωτογραφία μας απέστειλε με συνοδευτικό κείμενο:

“Περνώντας σήμερα Πέμπτη από την Δημητρακάκη όπου ήταν σε εξέλιξη η λαϊκή, βλέπω μια κλούβα η οποία είχε κλείσει το πεζοδρόμιο για να πουλάει ο ιδιοκτήτης ανενόχλητος το εμπόρευμά του στη λαϊκή αγορά. Εμ λοιπόν που ο δήμος και οι δημότες τους φιλοξενούν στη πολη μας… Εμ που έχουν καταπατήσει τα πάντα… Πώς θα διασχίσει μια γυναίκα με το καρότσι το πεζοδρόμιο; Πώς θα περάσει ένα παιδί ή ένας πεζός απο το πεζοδρόμιο;;; Τι εικόνα δείχνουμε στους ξένους επισκέπτες;;; Ποιός θα αποκαταστήσει την καταπάτηση του παρτεριού με την πρασινάδα;;; Πού θα πάει πια αυτή η κατάσταση κάθε Πέμπτη;;; Μήπως η λαϊκή πρέπει να φύγει απο το κέντρο της πόλης;;;”

Και να λοιπόν που μια στιγμή οργής στο κέντρο της πόλης το πρωί της Πέμπτης, αποτύπωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο, το γιατί αυτή η μικρή πόλη, έχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα…

Δεν είναι λοιπόν λογικό, να μην γίνονται βήματα για να λυθεί αυτό το πρόβλημα και αντ’ αυτού… όλη η κίνηση στους δρόμους της πόλης να διοχετεύεται στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο. Μια κυκλοφοριακή μελέτη που εφαρμόστηκε εν πολλώ τότε που μονοδρομήθηκαν οι δρόμοι της πόλης, προέβλεπε η κυκλική κυκλοφορία να ξεκινά από διασταύρωση του Κουμπέ, να διανοιχθούν δρόμοι που θα κατέληγαν στην νότια πλευρά του δημοτικού κήπου και στην οδό Μοάτσου.

Δυστυχώς, έγιναν οι μονοδρομήσεις και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κέντρο της πόλης, οξύνοντας το πρόβλημα. Ούτε λόγος για διάνοιξη της οδού Σάθα που θα ενωνόταν με την οδό Γιάνναρη και που αποτελεί βασικό δρόμο του κέντρου. Ούτε λόγος για περιμετρική οδό, την ώρα που ο ΒΟΑΚ έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται πια σαν περιμετρική οδός της πόλης.

Και ούτε κουβέντα βέβαια στο να γίνει συνολική διαχείριση του θέματος με διανοίξεις δρόμων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες, με διασύνδεση της πόλης με τον νέο ΒΟΑΚ που μάλλον ως συνήθως θα επιτείνει το πρόβλημα, αντί να το λύσει. Που να αρχίσει και κουβέντα για “πολυτέλειες”, δηλαδή για κόμβο στην Καλλιθέα με άνοδο στην οδό Θεοτοκοπούλου που θα οδηγεί στον ΒΟΑΚ και κάθοδο από τον ΒΟΑΚ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και αυτός ο κόμβος Καλλιθέας που είναι στη φαντασία μας να συνδεόταν με τους υφιστάμενους κόμβους Ατσιποπούλου, Σπηλίου και Αμαρίου με την επίσης στη φαντασία μας περιμετρική οδό του Ρεθύμνου.

Και μετά… ξυπνήσαμε! Αυτό έχουμε συνηθίσει εξάλλου να βλέπουμε να γίνεται στο παντέρμο το Ρεθυμνάκι μας… όνειρα θερινής νυχτός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς