Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – H Ποπούλα Τσάκωνα – Αστρινού αφήνει πίσω της σπουδαία παρακαταθήκη

Άλλη μία ξεχωριστή προσωπικότητα του Ρεθύμνου αποχαιρετά η τοπική κοινωνία. Η Ποπούλα Τσάκωνα – Αστρινού, η καθηγήτρια που αγάπησαν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, πέρασε στην αιωνιότητα πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω της σπουδαία παρακαταθήκη.

Ανήκε σε μια ιστορική οικογένεια που συνέβαλε ιδιαίτερα στην ιστορική συνέχεια του Ρεθύμνου καθώς ήταν κόρη του Πολύβιου Τσάκωνα ενώ η μητέρα Αθηνά προέρχονταν από την γνωστή οικογένεια λογίων και πνευματικών αναστημάτων, την οικογένεια Πρεβελάκη.

Η Ποπούλα Τσάκωνα σπούδασε καθηγήτρια φιλόλογος και υπηρέτησε την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για 39 χρόνια. Διετέλεσε γυμνασιάρχης και λυκειάρχης, σε Σπήλι, Κοξαρέ και Ρέθυμνο, ενώ στη συνέχεια δίδαξε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Κρήτης το μάθημα της διδακτικής.

Επίσης, διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.

Ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Μανό Αστρινό, διευθυντή του Δήμου Ρεθύμνου και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Βασίλη και την Αθηνά.

Η κηδεία της Ποπούλας Τσάκωνα – Αστρινού θα γίνει σήμερα Τρίτη στον Ιερό Ναό των 4ων Μαρτύρων σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize