Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Γιώργος Παπανδρέου – Να διδαχθούμε από τους αγώνες των ηρώων μας

Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι καθοριστικές κυρίως για τη μετατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού

«Να διδαχθούμε από τους αγώνες των ηρώων μας, από την εθελοθυσία των Κρητικών στο Αρκάδι, να πορευτούμε ως χώρα με γνώμονα ότι οι αξίες δεν πρέπει να ξεχνιούνται και οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν παρακαταθήκη για την πορεία μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις για το Αρκάδι στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε το παρών στην παρέλαση για τα 155 χρόνια από την εθελοθυσία των Κρητικών στην Ιερά Μονή Αρκαδίου και ακολούθως συμμετείχε στη δοξολογία και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο ιστορικό Μοναστήρι. Κατέθεσε στεφάνι στο οστεοφυλάκιο των αγωνιστών και ηρώων και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Βρέθηκα στο Αρκάδι για να τιμήσω την ιστορία του τόπου και όλα όσα μας διδάσκει η θυσία των Κρητικών. Κυρίως ότι με τους αγώνες και τις αρχές μας οφείλουμε να πορευόμαστε και να μαθαίνουμε από όσους θυσίασαν τη ζωή τους πως αξίζει να πολεμάς για τις αρχές της δημοκρατίας, τις αρχές της ισότητας, τις αρχές της δικαιοσύνης».

Οι αρχές και οι αγώνες είπε ο κ. Παπανδρέου εμπνέουν και σήμερα: «…που παλεύουμε για να ξαναφτιάξουμε μία παράταξη μεγάλη δημοκρατική, φιλελεύθερη, παράταξη της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και βιώσιμη. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, για αυτό δίνω την ψυχή μου σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Νομίζω μπορεί να εμπνεύσει ξανά τις κοινωνικές δυνάμεις για πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για να σπάσει την ισορροπία της αδράνειας, να προχωρήσει η χώρα μπροστά με μεγάλες αλλαγές δημοκρατικές και κοινωνικές και φυσικά πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο». Οι εξελίξεις στο χώρο του ΚΙΝΑΛ και όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την εκλογή προέδρου του κινήματος, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Παπανδρέου: «…μπορεί να είναι εξελίξεις καθοριστικές κυρίως για τη μετατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, για την ανατροπή του, αλλά και να αλλάξει ο ρους της χώρας ώστε να υπάρξει τελικά μία χώρα δικαιοσύνης, διαφάνειας, Δημοκρατίας, ψηφιακής Δημοκρατίας και πράσινης ανάπτυξης».

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε και τα Ανώγεια όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώων των πεσόντων και μνημείο των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων, ενώ συναντήθηκε, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις για τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή με κατοίκους του δήμου που τον υποδέχτηκαν στη κεντρική πλατεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς