Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Γιώργος Μαρινάκης και Θωμάς Κρεβετζάκης για τα φεστιβάλ κρουστών και τζαζ

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με πλούσια πολιτισμική ιστορία και έχει συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της νεότερης ελληνικής μουσικής.

Γι’ αυτό και δεκάδες μουσικοί το επισκέπτονται και μετοικούν για λιγότερο ή περισσότερο στην πόλη, ανταλλάσοντας μουσικές γνώσεις και νοοτροπίες και δημιουργώντας νέες φόρμες.

Επιπλέον, η ύπαρξη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου (με τμήμα μουσικής τεχνολογίας) και του πανεπιστημίου Κρήτης (με τομέα μουσικολογίας), ευνοούν την μετακίνηση προς το Ρέθυμνο εκατοντάδων νέων που αγαπούν τη μουσική και επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά μαζί της.

Ταυτόχρονα, κάθε χρόνο, το Ρέθυμνο αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό με επισκέπτες απ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η πραγματοποίηση ενός μουσικού φεστιβάλ κρουστών, λοιπόν, θα δημιουργήσει στους δύσκολους καιρούς που ακολουθούν (εξαιτίας της πανδημίας), επιπλέον κίνητρα για θεματικό / πολιτιστικό τουρισμό, φέρνοντας ακόμη περισσότερους επισκέπτες στην πόλη.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μαρινάκη και του Θωμά Κρεβετζάκη:

21 ως τις 24 Ιουλίου το μουσικό φεστιβάλ κρουστών

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με πλούσια πολιτισμική ιστορία, και έχει συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της νεότερης ελληνικής μουσικής. Γι’ αυτό και δεκάδες μουσικοί το επισκέπτονται και μετοικούν για λιγότερο ή περισσότερο στην πόλη, ανταλλάσοντας μουσικές γνώσεις και νοοτροπίες και δημιουργώντας νέες φόρμες.

Επιπλέον, η ύπαρξη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου (με τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας) και του Πανεπιστημίου Κρήτης (με τομέα Μουσικολογίας), ευνοούν την μετακίνηση προς το Ρέθυμνο εκατοντάδων νέων που αγαπούν τη μουσική και επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά μαζί της.

Ταυτόχρονα, κάθε χρόνο, το Ρέθυμνο αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό με επισκέπτες απ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η πραγματοποίηση ενός μουσικού φεστιβάλ κρουστών, λοιπόν, θα δημιουργήσει στους δύσκολους καιρούς που ακολουθούν (εξαιτίας της πανδημίας), επιπλέον κίνητρα για θεματικό/πολιτιστικό τουρισμό, φέρνοντας ακόμη περισσότερους επισκέπτες στην πόλη.

Η τζαζ είναι μία μουσική που συνδέεται με την κοινωνία σε πολλά επίπεδα. Με δεδομένο ότι η τζαζ έχει ουσιαστικά γεννήσει όλες τις popular μουσικές (pop, rock, soul, funk, κ.α.), εξελίσσει και τον εαυτόν της επάνω στην κοινωνική πρόοδο που σημειώνεται παγκόσμια, παίρνοντας στοιχεία καινούργια και επαναπροσδιορίζοντάς τα ξανά μέσα της. Αυτή η διαδικασία ξυπνάει ένα πρωτόγονο συναίσθημα στον ακροατή, σκιαγραφώντας το ταξίδι του στη ζωή σε πραγματικό χρόνο.

17 ως τις 19 Σεπτεμβρίου το μουσικό φεστιβάλ Jazz

Η τζαζ έχει καταφέρει να παγκοσμιοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από π.χ. την κλασσική μουσική λόγω της παράλληλης πορείας της με το σύνολο της κοινωνίας, από όλα τα στρώματα της ταυτόχρονα.

Σαν συμπέρασμα λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Rethym- non Jazz Festival είναι η προσπάθεια να συλλέξουμε κοινό με κοινό παρονομαστή την καλή και οικεία μουσική. Είναι η ευκαιρία να δείξουμε ότι και η Ελλάδα, η Κρήτη, το Ρέθυμνο έχουν τα στοιχεία να τροφοδοτήσουν μία προσπάθεια που θα έχει διεθνή χαρακτήρα και θα δώσει μία νέα καλλιτεχνική και κοινωνική αίσθηση παγκόσμιας εμβέλειας με τα δικά μας ελληνικά στοιχεία.

Έτσι θα δημιουργήσουμε έναν κύκλο που θα παρέχει διαφορετικά ερεθίσματα στον κάθε επισκέπτη – ακροατή – θεατή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.