Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Γιατί η σεξουαλική αγωγή δεν διδάσκεται σοβαρά στα σχολεία;

Η συγγραφέας του βραβευμένου προγράμματος σεξουαλικής αγωγής, «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», Μαργαρίτα Γερούκη, εξηγεί γιατί η σεξουαλική αγωγή πρέπει να γίνει μια φυσιολογική εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Στην Ελλάδα, για να είμαστε ακριβείς, δεν διδάσκεται σοβαρά η σεξουαλική αγωγή, πλην εξαιρέσεων. Διότι σε άλλες, πιο «προχωρημένες» χώρες, όπως η Φινλανδία, όπου βρίσκεται η συνομιλήτριά μου για το θέμα, Μαργαρίτα Γερούκη, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

«Η Φινλανδία, πέρα από ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό σύστημα, έχει εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε αυτό, ήδη από τη δεκαετία του 70!», μου λέει η κ. Γερούκη, πρώην Σχολική Σύμβουλος, συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού για τη Σεξουαλική Αγωγή και κάτοχος βραβείου Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή (2019), από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία, για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού.

Πίσω στη χώρα μας, με τις τόσες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, πολλές από τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν, μεταξύ άλλων, τα ίδια τα παιδιά γνώριζαν τους τρόπους να προστατευθούν κι αν η κοινωνία μιλούσε περισσότερο για αυτά τα ζητήματα, δίνονται ακόμη μάχες για τα αυτονόητα.

Θυμίζουμε, για παράδειγμα, πως πριν από λίγους μήνες πήρε αναβολή για το καλοκαίρι του 2020 η εκδίκαση της υπόθεσης όπου γονέας κατηγορεί νηπιαγωγούς στα Χανιά, ότι κατά τη διάρκεια εφαρμογής του – βραβευμένου πλέον – και εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος της κ. Γερούκη και της ομάδας της, με τίτλο «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», το παιδί του τραυματίστηκε ψυχολογικά από την αναφορά των δασκάλων στις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών μας οργάνων.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα ελληνοτουρκικά και εν γένει τα θέματα γεωπολιτικής

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης …

Ρέθυμνο – Υπό κατάληψη 13 σχολεία

Υπό κατάληψη τελούν για τρίτη ημέρα γυμνάσια και λύκεια του Ρεθύμνου. Σήμερα βρίσκονται σε κατάληψη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize