Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Γιατί είναι η πιο καθαρή πόλη στην Κρήτη!

Το Ρέθυμνο είναι η πιο καθαρή πόλη της Κρήτης και… δεν είναι τυχαίο! Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, όπως λέει ο σοφός λαός. Το Ρέθυμνο το έχετε προσέξει ότι είναι η πιο καθαρή πόλη στην Κρήτη; Και αυτό είναι κάθε άλλο παρά κάτι κάτι αυτονόητο ή τυχαίο.

Οποιαδήποτε στιγμή κάποιος κάνει μια βόλτα στις πόλεις της Κρήτης, θα παρατηρήσει ότι την καθαριότητα του Ρεθύμνου δεν την βρίσκεις κάπου αλλού. Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί τα μέγιστα, ώστε τα δημοτικά τέλη να είναι όντως ανταποδοτικά στην τοπική κοινωνία και να διατηρούνται το δυνατόν χαμηλότερα. Οι πολιτικές αποφάσεις του Γιώργου Μαρινάκη, του πρώτου δημότη του Ρεθύμνου, έχουν αποδώσει καρπούς και αποδεικνύονται σοφές στην πράξη. Ο δήμαρχος λοιπόν του Ρεθύμνου, έχει καταμερίσει το έργο της καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον πιο ευέλικτο ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να έχει βγει ασπροπρόσωπος ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Πώς αλλιώς εξάλλου θα άστραφτε το Ρέθυμνο τόσο στην παλιά, όσο και στη νέα πόλη; Σωστή ώρα αποκομιδής απορριμμάτων, πρωτοπόρο και έξυπνο σύστημα στην παλιά πόλη και σχολαστικός καθαρισμός δρόμων και πεζοδρομίων, είναι τα βασικά του καθημερινού αγώνα του τμήματος καθαριότητας και πρασίνου με διευθύντρια τη Νικολέτα Γκολφινοπούλου. Θυμηθείτε και πόσες είναι οι φορές, κάποτε που είχαμε καρναβάλι, που ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λελεδάκης, ευχαριστούσε την υπηρεσία που μέσα σε λίγες ώρες άφηνε το Ρέθυμνο όπως ήταν πριν την τεράστια διοργάνωση. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κρεβετζάκης, άριστος γνώστης των θεμάτων της παλιάς πόλης άοκνα επικαιροποιεί τις ανάγκες των δημοτών, ενώ ο Στέλιος Σπανουδάκης, από καιρό στα οικονομικά, δεν αφήνει ευρώ να πάει αναξιοποίητο χωρίς να πιάσει πραγματικά τόπο.

Η αλήθεια είναι ότι συνήθως πιο εύκολα ασκείται κριτική, παρά αποδίδονται τα εύσημα… Χρειάζεται κι αυτό, ειδικά σε μια πόλη που παλεύει να κρατήσει την καλή της εικόνα όχι μόνο στους ντόπιους, αλλά και σε τουρίστες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και τόσο κόσμο που αυξάνει τον πληθυσμό της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σίγουρα πολλοί θα σκεφτούν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα οι αρμόδιοι έχουν κατά νου τα δύσκολα σημεία που τους προκαλούν… πονοκέφαλο και αρρυθμίες στην υποδειγματική εικόνα της πόλης. Το θέμα είναι και ο καθένας μας να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού.

Στο στιγμιότυπο βλέπουμε υπάλληλο καθαριότητας στην οδό εθνικής αντιστάσεως με υπερσύγχρονο εξοπλισμό καθαριότητας επί τω έργω και με σεβασμό στον συνάνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς