Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Γιάννης Ταταράκης και Μανώλης Χνάρης για το Βιδιανό των Μελάμπων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΤΑΡΑΚΗ 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΝΑΡΗ

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Μανώλη Χνάρη υποδέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης στο Δημαρχείο. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Χνάρη ήταν θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή της περιοχής αλλά και η γνωριμία με την οινοποιό Ηλιάνα Μαλίχιν η  οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή των Μελάμπων όπου έχει ιδρύσει ένα μικρό οινοποιείο.

Στην σύσκεψη που ακολούθησαν συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Τσουρδαλάκης αλλά και ο Πρόεδρος της ΤΚ Μελάμπων Κωστής Βασιλάκης. 

«Το οινοποιείο της κ. Μαλίχιν έχει δώσει μια νέα ώθηση στην αγροτική παραγωγή και δίνει μια προστιθέμενη αξία σε ένα τοπικό προϊόν που είναι το κρασί από ποικιλία «Βιδιανό». Η δραστηριοποίηση της Ηλιάνας σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδό, η εποπτεία των καλλιεργειών και η ειλικρινή συνεργασία της με τους παραγωγούς έχει οδηγήσει στην διάσωση της ντόπιας ποικιλίας με νέες φυτεύσεις και ανανέωση των αμπελώνων» ανέφερε ο κ Ταταράκης.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, η ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής μας αλλά και η ώθηση νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα και η εγκατάσταση τους στα χωριά μας αποκτώντας παράλληλα μια επαγγελματική διέξοδο με σταθερή οικονομική και εργασιακή αξία» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος. 

Στην συνέχεια ανέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη τις ανάγκες του Δήμου ώστε να στηρίξει το πρωτογενή τομέα όπως οι  υποδομές της αγροτικής οδοποιίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προσβασιμότητα των αμπελουργών στα κτήματα τους όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και οι παρευρισκόμενοι.

Μετά την εποικοδομητική συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, ο Δήμαρχος  ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψη του και το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί από κοντά για την αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται στις Μέλαμπες  και συμφωνήθηκε μια κοινή επίσκεψη του κ Ταταράκη με τον Χνάρη στον Περιφερειάρχη προκειμένου να εξευρεθούν και άλλοι τρόποι στήριξης τής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.