Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Για φαντάσου… Μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα!»

Δράση με θέμα։ «Για φαντάσου… Μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα!»

Δημιουργός  εργαστηρίου: Νίκος Νίκας, Φιλόλογος, Καθηγητής Υποκριτικής, Ηθοποιός.

Εμψυχώτρια εργαστηρίου: Αμάντα Γεραρχάκη, Αφηγήτρια.

Εθελόντριες  εργαστηρίου: Φωτεινή Σταυριδάκη,  Αρχειονόμος Βιβλιοθηκονόμος,  Μαίρη Μοναχού, μαθήτρια Λυκείου και η  Δήμητρα Σταμέλλου,  φοιτήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αριθμός συμμετεχόντων։ 22 παιδιά (6-14 ετών).

Ημερομηνία διεξαγωγής προγράμματος։ Παρασκευή  6  Σεπτεμβρίου  2019.

Μπορεί όλα τα όμορφα κάποτε να τελειώνουν!    Ποιος, όμως,  μπορεί να  μας πει ότι … άλλα  όμορφα,  δεν  αρχίζουν, όταν τα πρώτα τελειώνουν;    Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, που την ακολούθησαν και την παρακολουθήσαν περισσότερα από 700 παιδιά και ενήλικες του τόπου μας, και άλλοι  από μακριά, μέσω διαδικτύου,  άνοιξε νέους ορίζοντες και δημιούργησε  προϋποθέσεις και για άλλα ξεκινήματα, άλλες αναζητήσεις και άλλα ταξίδια.  Αυτό είναι το αποτέλεσμα όλων των σελίδων που  «ξεφύλλισαν» οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της Βιβλιοθήκης μας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του φετινού καλοκαιριού. Πάντα έτοιμοι για ένα ταξίδι στο βουνό, στη θάλασσα, στο διάστημα κ.α.,  με όποιο τρόπο, με πλοίο, με τρένο, με ποδήλατο … με φαντασία!   Σε κάθε περίπτωση, η ταξιδιωτική βαλίτσα έπαιζε τον ρόλο της, ιδιαίτερα όταν μαζί με τις άλλες αποσκευές περιείχε και ένα εισιτήριο, μια σελίδα από ένα βιβλίο ταξιδιάρικο, με περιπέτεια, γεμάτο περιπλάνηση, σαν και αυτά τα βιβλία που βρίσκονται στη Βιβλιοθήκης μας.  Τότε το ταξίδι, οπότε και αν είχε προγραμματιστεί, στο παρόν, στο παρελθόν ή στο μέλλον, είχε το δικό του ενδιαφέρον, τη δική του αναμονή και προσμονή.

Μπορεί, λοιπόν, τα όμορφα ταξίδια να τελείωσαν, αλλά άνοιξαν δρόμους, σε όλους τους φίλους της Βιβλιοθήκης μας, για ακόμα πιο όμορφα και συναρπαστικά ταξίδια, αυτά που τους υπόσχονται  τα νέα βιβλία που γνώρισαν, τα οποία σε κάθε σελίδα τους έχουν και ένα εισιτήριο για νέες γνώσεις, περιπέτειες και ατέλειωτες περιπλανήσεις.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το προσωπικό  της Βιβλιοθήκης εκφράζουν  τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλες και όλους που συμμετείχαν, με όποιο τρόπο, στη μεγάλη επιτυχία των προγραμμάτων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2019, με τίτλο «Για φαντάσου…».  Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που μας στήριξαν και σε αυτή την προσπάθειά μας, τους εμψυχωτές, τις εμψυχώτριες, τους εθελοντές και τις εθελόντριες μας, που ανταποκρίνονται, με πολλή αγάπη, σε κάθε προσκλητήριο της Βιβλιοθήκης.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019, με τίτλο «Για φαντάσου…», ξεκίνησε να υλοποιείται την  1η Ιουλίου 2019  από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), με τη στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.  Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε επίσης!

Βρετανός υπουργός Υγείας – Παιδιά απεβίωσαν από σύνδρομο που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον Covid-19

Μερικά παιδιά στη Βρετανία χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για …

Ηράκλειο – Μπράβο στον Δημήτρη που το χαμόγελό του φωτίζει τις αθλητικές επιτυχίες των παιδιών ακόμα και στην… “καραντίνα”!

Είναι ο Δημήτρης Θεμελής, προπονητής ενόργανης γυμναστικής, στον αθλητικό σύλλογο Ηρακλείου,  Πήγασος και αξίζει πολλά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize