Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Για 65 μέρες επέμεναν οι ακραίες θερμοκρασίες στο Ρέθυμνο το φετινό καλοκαίρι!

Σε ποιες περιοχές της Κρήτης καταγράφηκε ρεκόρ στις αποκλίσεις της μέγιστης θερμοκρασίας σε σύγκριση με τη μέση μηνιαία τιμή της τελευταίας δεκαετίας

Ακραία υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη με τις αποκλίσεις στις μέγιστες τιμές τιμές να καταγράφουν ρεκόρ δεκαετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr στο Ρέθυμνο, πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν για 65 ημέρες το φετινό καλοκαίρι, 54 στο Ηράκλειο και 53 στα Χανιά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

“Το καλοκαίρι του 2021 χαρακτηρίστηκε από ακραία υψηλές τιμές θερμοκρασίας με δύο σοβαρά κύματα καύσωνα κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράψαμε νέα θερμοκρασία ρεκόρ. Τα γραφήματα παρουσιάζουν τις ημερήσιες αποκλίσεις της μέγιστης θερμοκρασίας από τη μέση μηνιαία τιμή της περιόδου 2010-2019, τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες του 2021, σε 7 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Η περίοδος σύγκρισης (2010-2019) αποτελεί αποτελεί τη θερμότερη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία των καταγραφών θερμοκρασίας, επομένως οι θετικές αποκλίσεις των τιμών έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στους περισσότερους μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περισσότερες από τις μισές ημέρες του καλοκαιριού. Στα Τρίκαλα Θεσσαλίας θετικές αποκλίσεις καταγράφηκαν τις 72 από τις 92 συνολικά ημέρες του καλοκαιριού, και 69 ημέρες με θετικές αποκλίσεις καταγράφηκαν στα Ιωάννινα. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει το σύνολο ημερών με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας ανά μήνα και συνολικά το καλοκαίρι του 2021.

Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί τις αποκλίσεις στις μέγιστες θερμοκρασίες για το Ρέθυμνο:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς