Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Γέμισαν οι καφετέριες! – Τα μέτρα που τηρούν οι πολίτες

Η μεγάλη μέρα για την εστίαση, για τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τους θαμώνες, έφτασε!

Τα αναποδογυρισμένα τραπεζοκαθίσματα και η εικόνα εγκατάλειψης των προηγούμενων μηνών, έδωσαν τη θέση τους σε μαγαζιά ανοιχτά, προσεγμένα και με έντονη κινητικότητα, με τις Ρεθυμνιώτισσες και τους Ρεθυμνιώτες να απολαμβάνουν μετά από ένα τεράστιο διάστημα αποχής τον καφέ και το φαγητό τους στα μαγαζιά της παραλίας και όχι μόνο.

Ωστόσο, η εικόνα που περιγράφουμε δεν είναι καθολική, καθώς στην πόλη υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις όπου τα ρολά συνεχίζουν να είναι κατεβασμένα…

Δευτέρα του Πάσχα και με δεδομένη την αργία και την καλοκαιρία της ημέρες, εκατοντάδες κόσμου σπεύδει να απολαύσει όσα είχε στερηθεί από τον Νοέμβριο του 2020.

Το «ευχαριστώ» από τον Σύλλογο Εστίασης Παραλιακής Ζώνης Ρεθύμνου

Στην παραλία, στο πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης του Ρεθύμνουαρκετά καφέ-μπαρ γνωρίζουν ξανά στιγμές δόξας, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους τους να εργάζονται πυρετωδώς όλες αυτές τις ημέρες για να είναι τα πάντα στην εντέλεια, και κυρίως για να μπορεί να διασκεδάσει ο κόσμος με ασφάλεια.

Σε επικοινωνία με το Daynight.gr, μέλη του Συλλόγου έσπευσαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που μαζί με τα υφιστάμενα μέτρα, φαίνεται πως σέβεται και την προσπάθεια των επιχειρηματιών, καθώς η στάση του είναι υποδειγματική και η τήρηση των κανόνων καθολική.

Σε κάθε περίπτωση, φαντάζουν σαν ψέμα οι φωτογραφίες που ακολουθούν με τον κόσμο να γεμίζει ξανά όσα μαγαζιά λειτούργησαν σήμερα και ευχόμαστε να ανοίξουν πολύ σύντομα και όσοι επιχειρηματίες συνάντησαν ανυπέρβλητες δυσκολίες εξαιτίας της διαμορφωθείσας από το lockdown κατάστασης.

 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το άνοιγμα της εστίασης:

 • Τα μαγαζιά θα παραμένουν κλειστά από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ.
 • Οι πελάτες θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία εσωτερικών ημιυπαίθριων χώρων.
 • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, παρά μόνο καθήμενοι.
 • Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.
 • Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια κυμαίνονται από 90 εκατοστά εως 1,8 μ, ανάλογα με το αν υπάρχει ή όχι καρέκλα στον ενδιάμεσο χώρο
 • Δεν θα οριστεί ταυτόχρονα και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών με βάση τα τετραγωνικά.
 • Θα επιτρέπεται η χρήση του μπαρ μόνο με καθήμενους πελάτες. Επιτρέπεται να είναι δίπλα δίπλα έως δύο σκαμπό. Η επόμενη δυάδα σκαμπό θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.
 • Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα σε self tests. Το κόστος για το ένα self test θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ για το άλλο το κόστος θα καλύπτεται από τον εργοδότη.
 • Απολυμαντικά σε κάθε τραπέζι.
 • Οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Υποχρεωτικά μάσκα θα πρέπει να φορούν και οι πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα για τους καθήμενους πελάτες.
 • Θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς