Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ευχές Μαρίας Λιονή και Γιώργου Μαρινάκη για τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων δήλωσε σήμερα τα εξής:

«Μετά από μια δωδεκαετή διαδρομή στα θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, με την έναρξη  των πανελληνίων εξετάσεων δίνουν μία από τις «πρώτες μάχες» της ζωής τους για να επιτύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τις επόμενες ημέρες οι νέοι μας θα κληθούν να διαχειριστούν με ψυχραιμία και ωριμότητα μια δοκιμασία, όπως οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, για να επιτύχουν το στόχο για τον οποίο έχουν εργαστεί με συνέπεια και προσωπικές θυσίες τα τελευταία χρόνια. Μέσα μάλιστα στις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες, που επέβαλε η πανδημία. Η ζωή, όμως,  είναι ένας στίβος με αρκετά εμπόδια, τα οποία θα πρέπει να βρίσκουμε το σθένος και τον τρόπο να ξεπερνάμε προκειμένου να πραγματοποιήσουμε καθετί, που επιθυμούμε και ονειρευόμαστε.

Καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες, που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Να είναι αισιόδοξοι και ήρεμοι κατά τη διαδικασία των εξετάσεων και να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Καλή δύναμη επίσης  στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να στηρίξουν τα παιδιά  σε αυτή τη δοκιμασία.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι  αυτή είναι η αρχή μιας νέας πορείας, γεμάτη από εμπειρίες και γνώση, αλλά και η αφετηρία για τους επόμενους στόχους τους».

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ /ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ/ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2002

Αγαπητά μου παιδιά,
Σήμερα επιχειρείτε ένα σημαντικό άλμα, για το οποίο προετοιμαζόσασταν από καιρό. Τις επόμενες ημέρες θα βιώσετε μια δοκιμασία από αυτές που δεν ξεχνά ποτέ κανείς, όχι για το βαθμό δυσκολίας της αλλά διότι σηματοδοτεί τη μετάβαση σας στην ενήλικη ζωή. Είστε έτοιμοι.

Η γενιά σας, που σμίλεψε τη σκέψη της, ζυμώθηκε και ωρίμασε πρόωρα μέσα στις τόσες σημερινές προκλήσεις, έχει καλλιεργήσει τις αντοχές που προϋποθέτει ο αγώνας και είμαι βέβαιος ότι θα τον κερδίσετε. Να θυμάστε ότι ο κόπος που καταβάλλατε, θα δικαιωθεί, ακόμη κι αν η έκβαση της προσπάθειας σας, δεν είναι αυτή που επιθυμείτε και περιμένετε.

Άλλωστε, πως μπορεί κανείς να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι η απόφαση που λαμβάνει κανείς στην ηλικία των 18 του ετών, είναι η καταλληλότερη, η ορθότερη, η πιο ταιριαστή στις ικανότητες, τις επιθυμίες και τα προσόντα του; Έχετε μπροστά σας μια ολάκαιρη ζωή, η οποία εύχομαι να είναι για όλες και όλους σας μακρά σε διάρκεια και υψηλή σε ποιότητα, στη διάρκεια της οποίας θα κληθείτε να κάνετε απειράριθμες επιλογές και να λάβετε σημαντικές αποφάσεις. Πιστέψτε με, αυτό που σήμερα ίσως μοιάζει ανυπέρβλητο, στο μέλλον θα το αναπολείτε με νοσταλγική διάθεση.
Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει πάντοτε μια κρυμμένη ομορφιά σε κάθε δοκιμασία. Βρείτε την. Απολαύστε την ολοκλήρωση ενός κύκλου ζωής έμπλεου αθωότητας και γνωριμίας του κόσμου που σας περιβάλλει.

Και κινήστε με πίστη στις ικανότητες σας να τον κατακτήσετε. Να το κάνετε καλύτερο! Έχετε τη δύναμη. Έχετε άξιους συμπαραστάτες που σας νοιάζονται. . Τους γονείς, τους δασκάλους σας, τους φίλους σας , όλους εμάς. Πιστεύουμε σε σας. Καλή επιτυχία!

Γιώργης Χ. Μαρινάκης
Δήμαρχος Ρεθύμνης

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.