Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Έξι πολύπειροι επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου, ακτινογραφούν την πραγματική οικονομία

Μια πτωτική τουριστική χρονιά για το Ρέθυμνο και την Κρήτη, που συμπαρασύρει σε αρνητικό πρόσημο το σύνολο σχεδόν της οικονομίας.

Οι αγωνίες και τα ζητούμενα παραμένουν ίδια τη δεκαετία και πλέον, της κρίσης.

Έξι πολύπειροι επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου, ακτινογραφούν την πραγματική οικονομία του Ρεθύμνου και ζητούν από την κυβέρνηση να τείνει χείρα… αναπτυξιακής βοηθείας.

Σε μια αναμενόμενη φούσκα που έσκασε, εξελίσσεται η τουριστική περίοδος του 2019 με έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου στο Ρέθυμνο, να εκτιμούν ότι έπεται και συνέχεια τα επόμενα χρόνια, ενώ φέτος η πτώση στις αφίξεις μεν, θα είναι μονοψήφια, στον τζίρο δε και τις διανυκτερεύσεις, διψήφια!

Είναι διορθωτικές κινήσεις που παρατηρούνται σε τουριστικές αγορές του κόσμου, έτσι κι εδώ μιας και ο τουρισμός είναι μαζικός, σε μια μεγαλόνησο που υπολείπεται σε υποδομές και δεν προσελκύει και τόσο… βαριά πορτοφόλια.

Σε ακόμη χειρότερο παρονομαστή και η εστίαση, με την επίγνωση ότι οι τουριστικοί πράκτορες έχουν ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις, όμως το νησί παραμένει στάσιμο και όχι σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος όλων.

Προσδοκούν στον όποιο εσωτερικό τουρισμό από απόδημους Ρεθυμνιώτες, όπως και από την επικείμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά για να αναστραφεί, όσο γίνεται, το κλίμα.

Στην χείριστη κατάσταση το εμπόριο, αφού τα λιγότερα έσοδα για τους υπόλοιπους κλάδους, σηματοδοτούν μια ακόμα δυσμενέστερη οικονομική πραγματικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Ρεθύμνου.

Μειωμένος τζίρος, αυξημένα φορολογικά βάρη, ανύπαρκτο το ρευστό χρήμα και κατ’ επέκτασιν οι νέες θέσεις έργασιας που ζητούν να επιδοτήσει η κυβέρνηση, έναντι της ανεργίας.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.