Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Έρημη η πόλη – Έλεγχοι από την αστυνομία και ευλαβική τήρηση της καραντίνας

Έρημη η πόλη του Ρεθύμνου με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και της πολιτείας στην τήρηση των μέτρων προάσπισης της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού.

Ελάχιστη είναι η κίνηση πεζών για ψώνια ή και άθληση, περπάτημα με κάποιο κατοικίδιο, όπως και των αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη δημόσια υγεία, όπως πράττει και η ίδια με τους ελέγχους να δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία μένει στο σπίτι.

Επί ποδός θα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία την εορταστική περίοδο του Πάσχα για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι αυτές που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας «επί του πεδίου» το σχέδιο της κυβέρνησης για να κάνει ο κόσμος Πάσχα στο σπίτι. Να μην μετακινηθεί, δηλαδή, όπως κάθε χρόνο στα χωριά του.

Για πρώτη χρονιά η Αστυνομία θα εφαρμόσει έκτακτο σχέδιο που θα προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και καταιγιστικούς ελέγχους στα διόδια των Εθνικών Οδών. Δικαίωμα να διέλθουν θα έχουν αποκλειστικά επαγγελματικά οχήματα και οι λιγοστοί πολίτες που βρίσκονται στα αστικά κέντρα αλλά έχουν μόνιμη κατοικία στην επαρχεία. Έτσι, οποιοσδήποτε πολίτης επιχειρήσει να πάει στο χωριό του για Πάσχα, θα γυρίσει πίσω, όπως λένε αρμόδιες πηγές, με μία κλήση και αρκετή δόση ταλαιπωρίας. Τα έκτακτα μέτρα θα ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα το Πάσχα.

Θέμα χρόνου είναι να διευθετηθεί το πώς θα μπορούν οι πολίτες που εξαιρούνται να διέλθουν από τα διόδια. Ποια έγγραφα δηλαδή θα πρέπει να έχουν πάνω τους.

Οι αστυνομικοί θα κληθούν, επίσης, να κάνουν περιπολίες την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθούν μαζώξεις πολιτών και συνωστισμοί για το ψήσιμο του οβελία. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται συνωστισμός θα βεβαιώνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στο μεταξύ, ο συνδικαλιστής αστυνομικός του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής Στράτος Μαυροειδάκος αποκάλυψε σε δηλώσεις του τις «πατέντες» ορισμένων που θέλουν να κάνουν… Πάσχα στο χωριό. Όπως είπε ο κ. Μαυροειδάκος «κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν… στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα και θα ξεκινήσουν για Πάσχα. Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια, δεν θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς