Ρέθυμνο – Εργοδοσία ξενοδοχείου προς εργαζόμενο – “Δεν έχεις δικαίωμα επαναπρόσληψης γιατί πέρσι πήρες αποζημίωση απόλυσης”

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.  

 

ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

ΔΙΝΕΙ στους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΟΣΑ ΖΗΤΗΣΑΝ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ των 500-400 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 

ΑΦΗΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

Η κυβέρνηση έσπευσε αμέσως να ικανοποιήσει τις νέες απαιτήσεις των ξενοδόχων και των μεγαλοεστιατόρων:  

 • Για να μπορούν να απασχολούν τους εργαζόμενους μόνο όταν αυτοί κρίνουν ότι χρειάζονται , με μοναδικό κριτήριο το κέρδος τους.
 • Για να μπορούν να μας έχουν στην αναστολή ή να δουλεύουμε με εκ περιτροπής εργασία ή και ταυτόχρονα. 
 • Να μην πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές για την εκ περιτροπής εργασία και να τρέξουν γρήγορα τα προγράμματα κρατικής χρηματοδότησης τους.
 • Να αφήσουν άνεργους στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς καν το επίδομα τους χιλιάδες εργαζόμενους στον επισιτισμό. 
 • Να αφήσει χωρίς εισόδημα όλους τους εργαζόμενους που δεν επιδοτήθηκαν με ταμείο ανεργίας το 2019 , δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των ελαστικά απασχολουμένων
 • Να μείνουν άνεργοι οι εποχιακά εργαζόμενοι στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης. 
 • Να μπορούν ανενόχλητοι να απολύουν μετά τις 30/09.

 

Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες παραβλέπουν ανενόχλητοι τα όσα λέει η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 13.06 ή την ερμηνεύουν όπως θέλουν για να απολύσουν όσους εργαζόμενους δεν θέλουν:

 

 • Σε Ξενοδοχείο στο Λασίθι, η Διοίκηση έστειλε μήνυμα σε εργαζόμενους απαιτώντας  να της στείλουν ηλεκτρονικά τις «οικειοθελείς» παραιτήσεις τους, για να κρατήσει όσους θέλει.
 • Σε άλλο Ξενοδοχείο η Διεύθυνση ξεκαθάρισε με επιστολή σε εργαζόμενο ότι δεν έχει  δικαίωμα επαναπρόσληψης γιατί δεν έκανε αίτηση μέσω σωματείου. 
 • Στο Ρέθυμνο , εργοδοσία ξενοδοχείου είπε ότι εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα επαναπρόσληψης γιατί πέρσι πήρε αποζημίωση απόλυσης και, 
 • Στα Χανιά , εκπρόσωπος του εργοδότη είπε σε εργαζόμενο ότι δεν έχει δικαίωμα επαναπρόσληψης  επειδή  στο τέλος της περσινής σεζόν δέχτηκε την απόλυση του και δεν έκανε «Διακοπή Σύμβασης» (εννοεί και πάλι απόλυση / &*%$#)

 

ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ….

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

 

Δεν ανεχόμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα των 534 ευρώ τον μήνα, με 9 ευρώ την μέρα, την ώρα που οι περισσότεροι απο εμάς δεν έχουμε ήδη 3 μήνες τώρα από πουθενά εισόδημα. 

 

Δεν μπορούμε να ζούμε με το άγχος αν θα βγουν τα έξοδα της χρονιάς, αφού τα χρήματα της σεζόν στα οποία είχαμε βασιστεί πλέον μετατράπηκαν για όλο το χρόνο από 1200 έως 4000 ευρώ!.

 

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε με την απαράδεκτη νομοθέτηση του «Συν-Εργασία» που μειώνει έως και 20% τους μισθούς, καθώς και με τις μαζικές απολύσεις που είτε έχουν γίνει, είτε θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

 

Ενώ στα κανάλια και στις δηλώσεις οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι διατυμπανίζουν πως τα 534 είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα, με βάση την τελευταία ΚΥΑ, υπάρχουν διατυπώσεις που δεν το εξασφαλίζουν, και ήδη υπάρχουν εργαζόμενοι που καταγγέλλουν πως τους έγινε κατάσχεση του επιδόματος, λόγω χρεών!!!

 

Όσοι έσπευσαν να πουν γι’ αυτήν την άθλια υπουργική απόφαση , ότι βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση , είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζουν τη προσπάθεια της κυβέρνησης και των εργοδοτών να σταματήσουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις. 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ! 

 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ

 

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

 • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
 • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
 • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
 • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ
 • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΩΝ

 

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ 

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ορκίστηκε ο Κωστής Ρεϊζάκης μετά τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου Βασίλη Πατεράκη

Την αρμοδιότητα του Τακτικού Μέλους της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης, ως εκπρόσωπος τους συνδυασμού …

Ρέθυμνο – Επίσκεψη εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στα Ανώγεια

Το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη η Δρ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize