Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο: Επιταχυνσιογράφοι για παρακολούθηση και λήψη μετρήσεων σεισμικής δραστηριότητας στον Φάρο και στη Φορτέτζα

Συνεργασία με στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και κλιμακίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε χθες ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, στη διάρκεια της οποίας για το έργο STORM, στο οποίο συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. 

Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο  χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τοποθέτησε ειδικό εξοπλισμό (επιταχυνσιογράφους) για την παρακολούθηση και λήψη μετρήσεων της σεισμικής δραστηριότητας σε δύο μνημεία του Ρεθύμνου, τον Φάρο και τη Φορτέτζα. Τις εργασίες τοποθέτησης ανέλαβαν οι σεισμολόγοι κ. Ι. Καλογεράς και Ν. Μελής, Διευθυντές Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην περιοχή του Ρεθύμνου, οι οποίες αφορούν σε επιταχυνσιογράφους που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις ήδη από το 2002, και συζητήθηκαν οι προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων.

Από το Δήμο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – «Κρητική Βεγγέρα» με τον Αντώνη Μαρτσάκη στη Φορτέτζα

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει την Πέμπτη 30 Ιουλίου στο λόφο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, την …

Ρέθυμνο – Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Ρεθύμνης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize