Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μοριοδότηση των σχολείων

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, απέστειλε η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενοι για τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων της ενδοχώρας του νομού.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, η τελική μοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, παρέμεινε στα επίπεδα της αρχικής πρότασης, καθιστώντας τον νομό και τα σχολεία του μη ελκυστικά προς δήλωση από τους αναπληρωτές.

Παρά την αντίδραση των τοπικών φορέων του νομό και τη μεγάλη κινητοποίηση των συνδικαλιστικών φορέων, εκπαιδευτικών και γονέων, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Φουρφουρά, όχι μόνο δεν μπήκαν στη σχετική κατηγορία, αλλά από τα οκτώ μόρια κατέβηκαν στα επτά.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι αγνοήθηκαν στοιχεία όπως η απουσία ακτοπλοϊκής και/ή αεροπορικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα, το κακό οδικό δίκτυο και η υψηλή μαθητική διαρροή, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε απαξίωση των απομακρυσμένων σχολικών μονάδων.

Τέλος η ΕΛΜΕ ζητά τη στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό, την ανέγερση περισσότερων σχολείων και με κατάλληλες υποδομές, την παροχή στους μαθητές σχολικών συγκοινωνιών της προκοπής, τη δημιουργία ασφαλούς οδικού δικτύου αλλά και την εύκολη πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize