Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Επιστολή 55χρονης εποχικά άνεργης – Κάλεσμα για καταγγελίες μέσω τηλ και e-mail

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΑΝΕΡΓΗΣ  

Είμαι 55 ετών καμαριέρα και δούλεψα  το προηγούμενο καλοκαίρι σε ένα μικρό ξενοδοχείο. Δούλεψα πολύ σκληρά. Από το Μάρτη μέχρι τέλη Σεπτέμβρη , δεν θυμάμαι καν αν πήρα ρεπό. Δεν θυμάμαι πότε και αν δούλεψα μόνο 8 ώρες. Τις τελευταίες εβδομάδες τα πόδια μου τρέμαν . Έσφιγγα τα δόντια να αντέξω και άντεξα όπως κάνω όλα αυτά τα  χρόνια. 

 

Μου κόλλαγαν μισά ένσημα , 4ωρο ενώ δούλευα κανονικά. Δεν μου άρεσε από την αρχή όμως σκεφτόμουν ότι αν φύγω, πού θα βρω άλλη δουλειά;; Τι να έκανα;; Ποιος θα με προσλάβει σε αυτή την ηλικία αν φύγω ;; και έτσι συνέχισα όπως ακριβώς πολλοί άλλοι.

 

Φέτος είπα θα ξεκινήσω νωρίτερα δουλειά γιατί δεν μπήκα ταμείο και βρήκα δουλειά σε κάτι βίλες.  Δεν πρόλαβα να υπογράψω ούτε σύμβαση ούτε τίποτα. Με πρόλαβε το κλείσιμο λόγω κορονοιού.

 

Δεν μπορώ ούτε τώρα να πιστέψω πως φτάσαμε εδώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ και άλλοι πολλοί δεν δικαιούμαστε τίποτα.  Επειδή δεν πήραμε ταμείο για λίγα ένσημα;;; Δεν έχουμε εμείς ανάγκες και προβλήματα ;;; Δεν έχουμε οικογένειες;; Δεν θα μείνουμε εμείς άνεργοι φέτος;  ή μήπως όσοι δεν πήραν ταμείο θα πιάσουν νωρίτερα δουλειά;; Μεγάλη αδικία να μην ξέρεις πως θα τα βγάλεις πέρα απο εδώ και μπρος.

Σ.Ε.  εποχιακά άνεργη.

 

Να δοθεί το επίδομα ανεργίας ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εποχιακά εργαζόμενους χωρίς άλλες προϋποθέσεις και κριτήρια.

Να παραταθεί μέχρι να ανοίξει ξανά η επιχείρηση

 

Η συναδέλφισσα εργαζόμενη είναι άλλη μία περίπτωση εργαζομένης που εξαιρείται αυτή τη δύσκολη ώρα , από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

 

Η επιτροπή αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον επισιτισμό θα συνεχίσει να δημοσιεύει προς κάθε αρμόδια κρατική υπηρεσία και ΜΜΕ τα όσα βιώνουν οι ίδιοι οι άνεργοι και εργαζόμενοι του κλάδου μας , αυξάνοντας τη πίεση για άμεση λύση στα οξυμένα προβλήματα μας.

 

Μέσα από το mail μας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας καλούμε περισσότερους συναδέλφους να μας καταγγείλουν τα όσα βιώνουν . 

[email protected] –  6978039169. 6987021517

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς