Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Επίσκεψη του Κώστα Κεφαλογιάννη στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Στη συνέχεια συναντήθηκε με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας  Κρήτης και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Μανώλη Αντωνακάκη, τον αντιπρόεδρο Απόλλωνα Φραγκιαδακη και τον Οργανωτικό Γραμματέα Γιάννη Κοτσορέ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο δύσκολο έργο της η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ευαίσθητες περιοχές του νομού Ηρακλείου, όπως το δάσος της Βιάννου, Κέρη κ.λπ. που έχουν πληγεί κατά το παρελθόν ώστε να προληφθεί και να αποφευχθεί κάποια δυσάρεστη εξέλιξη στο μέλλον.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στις συναντήσεις του εξήρε το έργο των στελεχών της Πυροσβεστικής και τους συνεχάρη για τις μεγάλες μάχες που δίνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, πολλές φορές με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας ή και της ίδιας της ζωής τους.

Τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε 390 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και η Πυροσβεστική έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με 50-70 πυρκαγιές.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται εθνικός σχεδιασμός, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, που θα κινείται σταθερά στο τρίπτυχο πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα. Και είναι αναγκαία ασφαλώς η περαιτέρω ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως και η κρατική ενίσχυση σε όσους φορείς εμπλέκονται στην πρόληψη (ΟΤΑ, Δασικές Υπηρεσίες κ.λπ.) αλλά και η ενεργοποίηση και η μέριμνα του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Η κυβέρνηση από την πρώτη ώρα είναι κοντά στους πληγέντες και θα σταθεί δίπλα τους άμεσα και αποφασιστικά με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν. Παράλληλα με ερωτήσεις ευρωβουλευτών μας έχει ζητηθεί και η κοινοτική συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί για εμάς υπέρτατη αξία. Και οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι η αποστολή μηνυμάτων μέσω του «112» για προληπτική εκκένωση περιοχών έχει συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να μην έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Και αυτό είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.