Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Επίσκεψη Σταύρου Αραχωβίτη, Ανδρέα Ξανθού και Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Τον Δήμο Αγίου Βασιλείου επισκέφθηκαν την Κυριακή ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πρώην Υπουργός ΥΠΑΑΤ και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Σταύρος Αραχωβίτης και η Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρώτρια Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Ρεθύμνου και πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, το μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βλαστό και τον Συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Βασιλείου Αντώνη Γαβαλά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής ενώ παρενέβη τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, καθώς απουσίαζε στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο Δήμαρχος μετέφερε την ανησυχία των Δημοτών τόσο για τα θέματα του πρωτογενή τομέα καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Στην συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω της αύξηση του κόστους παραγωγής με την παράλληλη περικοπή των ενισχύσεων ενώ έγινε αναφορά από τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ για θέματα που τους απασχολούν. Από την πλευρά τους ο κ Αραχωβίτης και η κ. Τελιγιορίδου άκουσαν με προσοχή τους εκπροσώπους και εξέφρασαν τις θέσεις και τις απόψεις τους ενώ ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στις ευρύτερες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και την κοινωνία από τα συσσωρευμένα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και βέβαια στο μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί στο Νομό Ρεθύμνης με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Καπετανάκης και Γιάννης Χαραλαμπάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα πρωτογενή τομέα Γιώργος Λαγουδάκης ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά την εικόνα του πρωτογενή τομέα της περιοχής, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγελιώ Γλαμπεδάκη και Βασίλης Θεοδωράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουρταλιώτη Σήφης Βούρβαχης, ο εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Αγίας Γαλήνης Νίκος Τυροκομάκης, ο συνεργάτης του Δημάρχου Στέλιος Βρυλλάκης-γεωπόνος καθώς και εκπρόσωποι της επιτροπής Αγώνα Δήμου Αγίου Βασιλείου Σπύρος Ανδριανάκης, Νίκος Γουμενάκης και Μιχάλης Μαυροτσουπάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς