Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Επίσκεψη ΣΔΕ στο Μουσείο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Την Τετάρτη 23/03/2022 στα πλαίσια του πρότζεκτ «Φωτογραφία», ομάδα εκπαιδευομένων του Α κύκλου Σπουδών του ΣΔΕ Ρεθύμνου επισκέφτηκε το Μουσείο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης που στεγάζεται στο ισόγειο του Πολιτιστικού κέντρο του Πανεπιστημίου «ΞΕΝΙΑ». Την επίσκεψη διοργάνωσε ο διευθυντής του ΣΔΕ Ρεθύμνου, Ιωάννης Σπυριδάκης, έπειτα από επικοινωνία με τον Διευθυντή του Μουσείου, Αντώνη Χουρδάκη .

Το μουσείο, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, ιδρύθηκε με σκοπό την αναζήτηση, καταγραφή, διαφύλαξη, έκθεση και επιστημονική μελέτη του εκπαιδευτικού σχολικού παρελθόντος και της ιστορίας του διδασκαλικού επαγγέλματος κατά την νεότερη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, την συμβατική και ψηφιακή του ανάδειξη και προβολή, τη διασύνδεσή του με την ελληνική εκπαιδευτική και σχολική πραγματικότητα και την προώθησή του ως προστιθέμενη ευρωπαϊκή πολιτισμική αξία και σημαντική ιστορική παράμετρο για το σχολείο του 21ου αιώνα.

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας έβγαλαν φωτογραφίες και περιηγήθηκαν στο ιστορικό υλικό του Μουσείου, στα σπάνια τεκμήρια της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, καθώς επίσης και σε διάφορα εκθέματα των ελληνικών σχολείων από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την πορεία της εκπαίδευσης στην σύγχρονη Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τους υπευθύνους του Μουσείου για την ξενάγηση και ιδιαίτερα το Διευθυντή του Μουσείου της Εκπαίδευσης κ. Αντώνη Χουρδάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς