Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Επίσκεψη κλιμακίου Κινήματος Αλλαγής σε εμβολιαστικά κέντρα

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου  αποτελούμενο από το γραμματέα  Μιχάλη Σαρρή και τα μέλη  Ανδρέα Αντωνίου υπεύθυνο υγειας,Γιάννη Μαρινάτο αναπληρωτή γραμματέα και Κασσάνδρα Κοτζανάκη υπεύθυνη τουρισμού  πραγματοποίησε  επίσκεψη σε δύο εμβολιαστικά κέντρα covid-19 του  νομού, την Τοπική Μονάδα  Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) και το Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

Κατά την   διάρκεια της συνάντησης, τόσο με τον υπεύθυνο εμβολιασμών της ΤΟ.Μ.Υ.  Ρεθύμνου  γιατρό Νίκο Παπαδάκη όσο  και με το γιατρό του Κέντρου Υγείας Σπηλίου Γιώργο  Καλογριδάκη,   έγινε εκτενής  ενημέρωση του κλιμακίου για την πορεία  των εμβολιασμών κατά του covid-19  στο νομό  καθώς και για την  επικρατούσα κατάσταση στις συγκεκριμένες δομές υγείας.

Επισημάνθηκαν  θέματα τα οποία κλήθηκαν να διαχειριστούν οι μονάδες υγείας   κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της διεξαγωγής του εμβολιασμού αλλά και προβλήματα που αφορούν γενικότερα την ομαλη λειτουργία αυτών των  μονάδων. Τονίστηκε  ότι ο εμβολιασμός  κατά του covid-19   είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο    ώστε  να επιτευχθεί   ένα    τείχος προστασίας του  πληθυσμού ειδικότερα τώρα  με το άνοιγμα του τουρισμού και της προσπάθειας  επανεκκίνησης της οικονομίας.

Τα μέλη του κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής επεσήμαναν την  καθοριστική  συμβολή   του Εθνικού Συστήματος  Υγείας  και των  γιατρών του στην μάχη κατά της πανδημίας. Δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους στους δημόσιους λειτουργούς της υγείας και στον πολυδιάστατο ρόλο τους εξαιτίας και  της πανδημίας.

Εξέφρασαν  επίσης την  άποψη  ότι    απαιτείται  αποτελεσματικότερη  ενημέρωση των πολιτών  για να μην υπάρχουν περιθώρια σύγχυσης και  παραπληροφόρησης και  να ξεπεραστεί η πανδημία με τις ελάχιστες δυνατόν απώλειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.