Ρέθυμνο – Επί 2 μήνες χωρίς τμήμα ένταξης το 5ο νηπιαγωγείο

Στο 5ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια, υπό φυσιολογικές συνθήκες, λειτουργεί τμήμα ένταξης για τα προνήπια και νήπια που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και χρίζουν υποστηρικτικής μέριμνας.

Όμως φέτος ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί το τμήμα ένταξης τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας άδειας κύησης της νηπιαγωγού (απολύτως φυσιολογικό), το τμήμα έκλεισε με την προοπτική να τοποθετηθεί αναπληρωτής νηπιαγωγός και να επαναλειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έχουν γίνει από τη διεύθυνση του σχολείου ερωτήματα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ρεθύμνου για την κάλυψη της θέσης όμως όσες προσλήψεις κι αν έγιναν δεν τοποθετήθηκε κανένας/καμία νηπιαγωγός στο νηπιαγωγείο μας. Βρισκόμαστε αρχές Δεκέμβρη και το τμήμα ένταξης δε λειτουργεί εδώ και 2 ολόκληρους μήνες. Τα 7 παιδιά που φοιτούσαν στο τμήμα ένταξης έχουν ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο από την υποστήριξη που δικαιούνται από την πολιτεία σε μια, κατά κοινή ομολογία, δύσκολη υγειονομικά και παιδαγωγικά σχολική χρονιά. Η αναστάτωσή μας για την κατάσταση αυτή συνεχίστηκε μετά την επικοινωνία με το υπουργείο παιδείας.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως δεν έχουν σκοπό να προσλάβουν αναπληρωτές ειδικής αγωγής μέχρι τέλος της χρονιάς, σε πανελλαδικό επίπεδο, παρά μόνο όσα κενά έχουν δημιουργηθεί λόγω covid-19 με τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών. Ως λύση πρότειναν να καλυφτεί η θέση με εσωτερική μετακίνηση (;;;).

Η επικοινωνία με το υπουργείο έγινε μετά την άκαρπη επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Καρβούνη ο οποίος δεν είχε κάποια ενημέρωση οπότε μας παρέπεμψε στο υπουργείο παιδείας, σαν να μην έχει ουδεμία ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος. Να σημειωθεί ότι στο νηπιαγωγείο μας φοιτούν νήπια και προνήπια που δικαιούνται βάσει νόμου εξειδικευμένη παρέμβαση ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και έχουν μετακινηθεί, μετά από πρόταση του ΚΕΣΥ, από άλλα νηπιαγωγεία επειδή ακριβώς υπήρχε αυτή η συγκεκριμένη δομή στο 5ο νηπιαγωγείο.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου ζητάμε να καλυφθεί άμεσα η θέση για να μπορέσουν τα παιδιά μας να έχουν την εκπαιδευτική υποστήριξη που η πολιτεία παρανόμως δεν τους παρέχει. Η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών μας και ως γονείς δε βλέπουμε κάποιο λόγο να το απεμπολήσουμε.

 

Αναμένουμε επίσημη απάντηση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και φυσικά από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Η όποια περαιτέρω ολιγωρία των υπευθύνων θα είναι καταστροφική για τη συνέχιση της φοίτησης των παιδιών μας και φυσικά αυτό δε θα το αφήσουμε να γίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς