Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Επανήλθε στην αίγλη που του αξίζει χάρις το “Ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης”

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στο Ρέθυμνο, επανήλθε στην αίγλη που του αξίζει.

Το Ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης προχώρησε σε μια γενναιόδωρη προσφορά κι έτσι το Ωδείο Ρεθύμνου, το αλλοτινό Νερατζέ τζαμί, αποκαταστάθηκε και αναβαθμίστηκε ριζικά τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στους εσωτερικούς του χώρους.

Εργασίες που έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια, όμως αδυνατούσε ο σύνδεσμος διαδόσεως καλών τεχνών Ρεθύμνου να υλοποιήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος της Grecotel επενδύει διαχρονικά και στον πολιτισμό, εκτός από τον τουρισμό, στον γενέθλιο τόπο της οικογένειας.

Σημαντικές εργασίες ανακαίνισης του εμβληματικού μνημείου του Ρεθύμνου συντελέστηκαν χάρις την δωρεά του Ιδρύματος Νίκου Δασκαλαντωνάκη που με αυτήν και πολλές ακόμα δράσεις στον πολιτισμό, έχουν ως στόχο να επιστρέψουν την αγάπη προς τον γενέθλιο τόπο της οικογένειας, αλλά και να καταστήσουν το Ρέθυμνο διεθνή τουριστικό προορισμό αξιώσεων.

Μια πρώτη επαφή με το ανακαινισμένο Ωδείο, το Νερατζέ τζαμί είχαν δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό.

Τους παρευρισκομένους καθήλωσε ο διακεκριμένος αρχαιολόγος Νίκος Σταμπολίδης που παρουσίασε τα νέα του ευρήματα στην Ελεύθερνα: δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές με θαυμάσια ψηφιδωτά δάπεδα, αλλά και επιγραφές που καταδεικνύουν τον υψηλό πολιτισμό της εποχής.

Εάν κάποιος ζητούσε καταφύγιο στην Ελεύθερνα, του παραχωρούνταν καλλιεργήσιμη γη για τρία χρόνια και εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν προσέφερε σοδειά στην κοινωνία, τότε εκδιωκόταν.

Τις εργασίες στο Ωδείο, το Νερατζέ τζαμί, ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός, Λεωνίδας Χατζηδάκης.

Αντικαταστάθηκαν οι παλαιές τσιμεντοκονίες με νέες ενισχυμένες με πλέγμα και ρητίνη, ενώ η τελική επίστρωση έγινε με έγχρωμο επίχρισμα. Τοποθετήθηκαν χαλκοσωλήνες υδρορροών ομβρίων υδάτων, ενώ ριζικά αναβαθμίστηκε το εσωτερικό του μνημείου.

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Προτρέπουμε όσους δεν τελείωσαν το γυμνάσιο και θέλουν, αλλά είναι διστακτικοί, να κάνουν το μεγάλο βήμα”

Αυτή τη σχολική χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη …

Ρέθυμνο – Αλώνες – Το χωριό του ήρωα της Πόλης συνέχισε να βγάζει ήρωες!

Μετά τον παπά Λευτέρη Νουφράκη, τον μοναδικό που λειτούργησε το 1919 στην Αγιά Σοφιά, ακολούθησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize